Piteå tog tre poäng - trots allt

Ett pressat Piteå fixade trepoängaren. Trots en mindre väl genomförd match kunde hemmalaget Piteå reda ut Mariehems våldsamma anstormning och segra med 2-1 (2-0). - Måste varit en av våra svagare insatser i år, funderade Piteåtränaren Leif Strandh.

glädje. Kristoffer Nordlund,  och Viktor Brännström kunde glädjas åt segern. Foto: SARA MORITZ

glädje. Kristoffer Nordlund, och Viktor Brännström kunde glädjas åt segern. Foto: SARA MORITZ

PITEÅ2008-09-15 06:00
Matchen började annars mycket lovande för hemmalaget.Efter endast fem minuters spel kunde Piteå ta ledningen med 1-0, sedan mittfältaren Per Åström skarvat in Jonathan Wennstigs frispark.Mariehems vasse anfallare Robin Arestav prickade Fredrik Enbergs målram i matchminut tio, men bara sekunder senare visades gästernas Erik Valeskog av planen.Många trodde i det läget att hemmalaget enkelt skulle spela hem segern.Sämre andra
Kristoffer Nordlund ökade i och för sig på PIF-ledningen till 2-0 strax innan halvtidsvilan, men spelmässigt lämnade första ronden i övrigt mycket att önska.- Vi slarvade nåt fruktansvärt, inte bara i passningsspelet utan i alla moment, menade Leif Strandh.Om hemmalagets första halvlek var mindre bra, så blev den andra ännu sämre.Mariehem tilläts flytta fram sina positioner och ta över spelet trots en spelare mindre på planen.Inga vackra poäng
Efter 60 minuter kunde måltjuven Robin Arestav spräcka Fredrik Enbergs målnolla, när han skickade 1-2-bollen i nät.Gästernas jakt på ett kvitteringsmål blev därefter våldsam, men tack vare vaket agerande av Enberg i Piteås mål och en hel del mindre lyckade avslut stod sig 2-1 matchtiden ut.- Det såg kanske inte alltid så vackert ut, men tre poäng är ändå tre poäng och vi gillar att vinna fotbollsmatcher, resonerade tränare Strandh.Hos hemmalaget förtjänar målvakten Fredrik Enberg och backen Samuel Berggren gott betyg. Övriga hemmaspelare kan betydligt bättre.Division IIPITEÅ-MARIEHEM 2-1 (2-0).Målen, Piteå: Per Åström, Kristoffer Nordlund. Mariehem: Robin Arestav.