Norrlands nye hamburgerkung

Norrbottningarnas hamburgerbehov är inte tillfredsställt.
Det anser Ulf Andersson, ny hamburgerkung i Norrland sedan han tagit över i stort sett samtliga McDonaldsrestauranger från Sundsvall och norrut.
Och fler är på gång i länet.

PITEÅ2006-03-04 06:30
Från den 1 mars drivs elva av McDonalds hamburgerrestauranger från Sundsvall och norrut ? med sammanlagt 600 anställda ? av Ulf Andersson. <br>Undantagen är Härnösand och Luleå, men även Luleå kommer, inklusive den nya restaurangen som byggs på Mjölkudden, också att övergå till Ulf Anderssons franchisingbolag från och med i sommar.<br>&nbsp;? Det är ett långsiktigt åtagande i regionen eftersom jag skrivit avtal på 20 år, konstaterar Ulf Andersson, som sedan tidigare har drivit restaurangen i Sundsvall, där han är bosatt.<br>Han blir nu den franchisingägare i Sverige som driver flest McDonalds-restauranger. På andra plats kommer en göteborgare med sex restauranger.<br>&nbsp;? Den restaurang som jag ser som mest intressant är Piteå, konstaterar han vid sitt besök där på fredagen.<br>&nbsp;? Den har av ett amerikanskt TV-program listats som den femte mest intressanta snabbmatsrestaurangen i världen på grund av sin skoter drive through, som jag vill marknadsföra ytterligare, säger han.<br>Bra mottagande<br>Han funderar också på andra sätt att utveckla restaurangen.<br>En lappkåta utanför exempelvis, där skoterfolket kan äta sina hamburgare samtidigt som den kan locka bilister att stanna till.<br>&nbsp;? När jag går in i ett så långsiktigt ägande som det här vill jag också vara med och utveckla de kommuner jag etablerar mig i och få dem att växa. I Piteå har jag fått ett makalöst mottagande av kommunen. Det är en bra start, konstaterar han.<br>Han tror också på samarbete med Pite havsbad, dit det går ett skoterspår, och där VD:n Robert Sjölund liksom han själv härstammar från Åsele.<br>Ulf Andersson flaggar också för fler restauranger i Norrbotten, men exakt vilka orter det rör sig om och när det blir aktuellt vill han inte gå in på i nuläget. Förutom att Haparanda förstås är intressant att se närmare på sedan det nu håller på att utvecklas till ett ?klondyke?.<br>Först ska han dock investera åtta miljoner kronor i år på att bygga om befintliga restauranger.<br>Ulf Andersson planerar också för en särskild Norrlandsmeny i alla sina restauranger, men om det inkluderar pitepalt, som ett tag serverades på Piteårestaurangen, återstår att se.<br>
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om