Munksund sparkar tränaren

Noll poäng på fem matcher. Då väljer Munksund att sparka huvudtränaren Dick Andersson.
– Visar man inte resultat så blir det väl så här, säger Andersson.

Piteå2013-10-06 21:58

Munksund har fått en riktig mardrömsstart på Riksserien. Piteålaget har förlorat de fem inledande matcherna och ligger sist i tabellen med -28 i målskillnad. Trots att det bara har gått fem omgångar så väljer man alltså att sparka Dick Andersson, som är ny tränare till den här säsongen.

– Det är alltid synd när man inte får förtroendet att fortsätta men så här är det ju. Visar man inte resultat så blir det väl så här. Sen beror det väl på tålamod och hur länge man orkar vänta på resultat och Munksund tog beslutet att de inte kunde vänta längre.

Andersson som bor i Ursviken, Skellefteå, fick beskedet av Munksunds styrelse innan han skulle åka till Piteå för att ta hand om söndagens träning.

Ett besked som han inte såg komma.

– Jag skulle egentligen ha farit upp och träna dem i dag och så fick man veta det här. Det här är ingenting som jag har vetat om i alla fall. Jag fick veta det tidigare under dagen i dag så jag har inte varit upp dit ännu, säger Andersson.

Vad sa dem till dig när du fick beskedet?

– De sa som det var att de skulle ta in en annan tränare.

Blev du besviken när du hörde det?

– Besviken är man väl alltid när man inte får vara kvar, så är det väl alltid. Men nu är det ju bara hoppas att det börjar vända för dem och att det gå bra. För till slutspel tar de sig, med eller utan tränare, så bra är de här tjejerna, säger Dick Andersson.

Ny tränare blir Jörgen Jönsson, som tränade laget i fjol. MSSK:s assisterande tränare Bernt Björk ser ut att bli kvar i föreningen.

Kuriren har utan framgång sökt sportchefen Ulf Viklund för en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om