Mer Piteåmat i ny kokbok
Lagom till jul kommer en uppföljning av den populära Piteåkokboken. Också den här gången bygger den på Piteåbornas egna recept, bland annat från några av de mer kända profilerna i kommunen.
VINBRÄSSERAT. Åsa Olofsson och Viktor Flinkfeldt fixar vinbrässerad potatis, som ska serveras med örtad lammstek.
Foto: Jonas Hansson
Alla recepten är tillagade fettsnålt enligt tallriksmodellen och restauranglärarna har hjälpt till att modifiera recepten för att de inte ska bli alltför fettdrypande.Nytänkande
- Vi har också prioriterat nytänkande recept, säger Ann-Sofi Lundqvist och Camilla Grankvist, som tillägger att bland de mer populära ingredienserna som Piteåborna har valt återfinns getost, ruccolasallad, lax, rödbetor och pesto.- Den 4 december släpps boken och i samband med det dukar vi upp en mingelbuffet med några av maträtterna här på skolan, säger Ann-Sofi Lundqvist.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!