"Idén med stämpelklocka kom från facket"

Vid måndagens fullmäktige konstaterade barn- och utbildningschefen och nämndsordföranden att idén med stämpelklocka härstammar från facket.

KOSTAR. Ruth Rahkola (S), ordförande för barn- och utbildningsnämnden i Piteå, konstaterar att det kostar kommunen cirka 20.000 kronor per månad i felaktiga löneutbetalningar.

KOSTAR. Ruth Rahkola (S), ordförande för barn- och utbildningsnämnden i Piteå, konstaterar att det kostar kommunen cirka 20.000 kronor per månad i felaktiga löneutbetalningar.

Foto: Jonas Hansson

Piteå2009-12-16 06:00
Debatten har gått hård sedan barn- och utbildningsnämnden beslutat sig för att på prov införa det de kallar flexur, men som de starkt kritiska lärarfacken kallar stämpelklocka.När barn- och utbildningschef Maria Müller och barn- och utbildningsnämndens ordförande Ruth Rahkola (S) på måndagens fullmäktige berättade om sin verksamhet kom frågan om stämpelklocka upp i den efterföljande frågestunden.- Är det inte ett misstroendevotum mot lärarna att börja med stämpelur? undrade Lage Hortlund (M).- Det handlar om att komma till rätta med brister i lönesystemet, konstaterade Ruth Rahkola, som på socialdemokraternas blogg Inför öppen ridå skriver att det rör sig om cirka 20.000 kronor i månaden eftersom lön
ibland betalas ut både till ordinarie lärare och dennes vikarie vid sjukdom och ledighet.Magnus Alm (MP) ville veta vem som drivit kravet på stämpelklocka och på det var svaret från Rahkola och Müller att diskussionen pågått sedan 2004.- Det kom bland annat påpekanden från revisorerna och för två år sedan föreslog Kommunals fackklubb att pröva det utifrån att deras medlemmar ville ha flextid. Det berodde på att de inte ansåg sig betrodda.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!