Här har vi Piteås bästa kockar

Johan Eriksson och Stefan Jonsson heter Piteås bästa kockar. Tillsammans vann de under lördagskvällen tävlingen Kockduon under Piteå dansar och ler.
? Det är bara att fantisera, titta och tänka när man ska kombinera en meny, säger Stefan.

PITEÅ2005-08-01 06:30
I kockduon fick tävlande som bor, jobbar eller har sitt ursprung i Piteå delta, och själva menyn skulle bestå av en varmrätt med ingredienserna röding, havstorn och mandelpotatis och en dessert av åkerbär och polarbröd.<br>&nbsp;? Vår varmrätt bestod av lågtemperaturkokt rödning med marinerad havstorn, säger Johan. Till det friterad duchessepotatis och grillad vattenmelon med basilikagelé, samt beurre blanc med löjrom.<br>Den välmeriterade femmannajuryn bestående av en svensk, en dansk och en isländsk kock samt amatörgourmeter ansåg den utomordentlig. Därav förstapriset.<br>&nbsp;? Desserten blev åkerbärsmousse med friterad polarbrödscylinder och chokladespuna, samt åkerbärssorbet, säger Stefan och ler.<br>Juryn tyckte desserten var god, men väl söt.<br>Dessertpriset gick till Sara Dupich och en annan Johan Eriksson. De blev också tvåa totalt. Trea i tävlingen blev Wisam Gharzoul och Christofer Brunström. .<br>Sammanlagt fem lag deltog. Föutom ovan nämnda även Stefan Nordlund och Oskar Lindgren och Daniel Lindström och Emanuel Ruisiemi. Priset delades ut på kvällen innan artisten Robin skulle upp på scenen och bestod av ära, blommor och en studieresa med praktik till Restaurang Noma i Köpenhamn.<br>&nbsp;? Det är ett bra pris, säger Johan. Den restaurangen använder nästan bara skandinaviska råvaror i sin matlagning.<br>Stefan säger att det är en restaurang med mycket nytänkande:<br>&nbsp;? Praktik där ger bra möjligheter att utvecklas.<br>Både Stefan och Johan jobbar till vardags på restaurang Bryggargatan i Piteå. Johan har hittills endast arbetat ett år som kock, Stefan i fem.<br>Vad drömmer ni om i framtiden?<br>&nbsp;? Att öppna... , säger Johan och vägrar sedan avsluta meningen.<br>&nbsp;? Att bli rika, säger Stefan. Vi ska bli två berömda gourmetkockar och livsnjutare!<br>
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om