Grönt får mässan att växa

Halvhyfsat väder under Noliaveckan! Då gnuggar arangörerna händerna. Mässperioden brukar bjuda på smällhett väder men nu var vädergudarna snälla. Moln och gråväder = många besökare, vilket blev fallet i årets upplaga. När portarna stängdes i söndags hade 107.543 personer gått in genom entréerna och många sköna miljoner bytt ägare.

VÄXTER MED VÄXTER. Grönt är skönt och gillas av många. Här den mer norrbottniska delen med mossor och ormbunksliknande växter i Nolias visningsträdgårdar.

VÄXTER MED VÄXTER. Grönt är skönt och gillas av många. Här den mer norrbottniska delen med mossor och ormbunksliknande växter i Nolias visningsträdgårdar.

Foto: Petra Isaksson

PITEÅ2008-08-11 06:00
I fjol lät arrangören en statistikfirma räkna på hur mycket det säljs för under en Nolia-mässa. Och resultatet är ganska hisnande för de nio dagar mässan brukar pågå. - 185 miljoner, säger informationsansvarige Jan-Olov Sandberg, som förklarar att man lät göra undersökningen eftersom frågan kom upp så ofta. I år har man dock inte räknat.- Nej, och med tanke på konjunkturen just nu så har nog vissa branscher fått känna av den, säger han. Kanske då mest på motorsidan med undantag av husbilsförsäljningen. Men det finns branscher som sålt bra.Design och trädgård
- Ja, vår nysatsning med trend och design har gått jättebra liksom trädgårdskonceptet. Därför har vi bestämt att det ska utvecklas framöver och för nästa mässa i Umeå, säger Sandberg. Han säger att också hantverkssidan haft en lyckosam mässa då kvalificerat hantverk visar sig ha fallit besökarna på läppen.Årets mässa som nu avslutats var den genom tiderna största i Piteå sedan Nolia startade. Det vill säga till ytan störst - lika med ett mässområde stort som 17 fotbollsplaner. Antalet utställare var i år runt 800 stycken och däromkring brukar det hålla sig. För övrigt så är Stora Nolia faktiskt landets största publikmässa.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om