Grep potatissnattare på bar gärning

Böle Potatis & Kött har plågats av snattare sedan i höstas. Men den fjärde gången samma personer försökte stjäla potatis och pengar kunde de konfrontera tjuvarna.

Foto: Jonas Lindsköld

Piteå2017-04-11 12:28

Böle Potatis & Kött säljer potatis genom ett självhjälpssystem på sin gård där de odlar potatisen. Köparen lägger betalningen i en burk och tar med sig den potatis de har betalat för. Men i september förra året började potatis och pengar försvinna.

– Vi står inte och passar alla kunder hemma på vår gårdsbutik. Det bygger på förtroende om kunderna. Och det har de här människorna inte haft för avsikt att hedra. Vi har tidigare skickat in bilder till polisen när de knuffar undan kameran vi har där, de har också målat över kameran med färg. Det är samma människor som vi nu konfronterade direkt. Överlag är alla väldigt bra, ärliga människor. Men just de här två har stuckit ut från mängden, säger Markus Levander som är delägare av Böle Potatis & Kött.

I fredags försökte paret, en man och en kvinna, göra samma sak som de gjort tre gånger tidigare. Men då kände Markus Levanders sambo igen paret när de gick till butiken.

– De gick in i lagret och började låtsas handla potatis. Vi konfronterade dem, tog fast dem helt enkelt och sa att de inte fick åka iväg. De nekade och nekade, men vi ringde polisen som kom och förhörde dem. Alla andra kunder är suveräna. Men vi har sett de här personerna vid tre tillfällen tidigare, när de har passerat i andra ärenden har de stulit i samma veva.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om