Flyttkarusell i Piteå

I höst drar en ny flyttkarusell bland företag i centrala stan i gång. Kosmetikkedjan Kicks satsar på ny butik och butikskoncept i Åströms ur och optiks nuvarande lokaler i Småstaden.

Flyttar. Kosmetikbutiken i korsningen Uddmansgatan Storgatan, på Byxtorget, byter lokaler och flyttar in i Småstaden den första november.

Flyttar. Kosmetikbutiken i korsningen Uddmansgatan Storgatan, på Byxtorget, byter lokaler och flyttar in i Småstaden den första november.

Foto: Sabina Nilsson

Piteå2017-06-20 08:33

Ibland behövs det inga omfattande flyttsvängar. Det gäller inte minst butiken som ingår i den stora kosmetikajätten. Den första november slår butiken upp sina portar bara ett stenkast från nuvarande etablering i korsningen Storgatan och Uddmansgatan, intill Byxtorget.

För Christina Skoog, vd för Skoogs fastigheter AB som äger Småstaden, är flytten inledningen till det som ingår i arbetet att fylla upp de tomma butiksytor som finns och som uppstår inne i Småstaden.

– Kicks kommer att flytta in i de lokaler som i dag hyrs av Åströms, säger Christina Skoog.

Ur- och optikbutiken lämnar sina lokaler den sista september.

– Sen drar ett ombyggnadsarbete i gång som anpassas enligt Kicks önskemål, berättar Christina Skoog.

Ett arbete som ska pågå en knapp månad innan kosmetikabutiken slår upp portarna i de nya lokalerna den första november.

I samband med flytten tomställs kosmetikajättens nuvarande lokaler. Christina Skoog både hoppas och räknar med att kunna hyra ut denna till en ny hyresgäst.

Exakt vem varken kan eller vill hon gå in på.

– Det är ju en ömsesidig överenskommelse mellan tillträdande part och oss. Jag kan ändå nämna att förutom Kicks förhandlar vi med ytterligare tre potentiella hyresgäster, varav två är nyetableringar.

Om det i slutändan leder till hyresavtal återstår att se.

– För tidigt att säga, men jag har lämnat kontraktförslag och det känns bra, säger Christina Skoog.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om