Dolly Parton skickade tack

Varje år utses Årets mentala Pitebo under Piteå dansar och ler. Nelson Mandela och Astrid Lindgren hör till de som fått utmärkelsen. I år blev det countrydrottningen Dolly Parton! I dagarna landade ett personligt skrivet tackbrev hos Piteåtidningen. "Jag är otroligt hedrad, skriver världsartisten som hoppas få besöka Piteå och tacka personligen.

PITEÅ2006-08-08 06:00
Kanske ledningen för Piteå dansar och ler skulle ta och bjuda in Dolly till nästa festår? Vilket dragplåster! Ta med Kenny Rogers och låt dem dra Islands in the stream. Skulle passa fint i Norrbotten där vi en kanonfin skärgård.
Nåväl det var kanske inte så väntat att en sådan stor världsartist skulle bry sig om att tacka så översvallande för att hon uppmärksammats ända upp i norra delen av lilla Sverige. Men Dolly är nog stor på mer än ett sätt, åtminstone i anden. Och att hon vårdar sina fans förstår man ju när man tar del av hennes brev.
"Till Piteå stad
Jag är otroligt hedrad och rörd över att ni valt mig till Årets Pitebo, och för alla de underbara skäl ni angett känner jag mig dubbelt ärad. Jag har alltid velat att Gud och min familj ska vara stolta över mig. Men att tänka sig att jag berör människor över hela världen är mer än jag kan uttrycka i ord. Jag hoppas att jag kan besöka Piteå en dag och tacka er personligen. Må gud alltid vara med er och bevara er".
Hjärtliga hälsningar,
Dolly.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om