”Det är slutspel som gäller”

Med en dryg vecka kvar till premiären av Riksserien börjar allvaret närma sig för Munksund/Piteå som vill följa upp fjolårets succé i SM-slutspelet.
– Jag tror det kommer bli en jäkligt rolig säsong, säger nyförvärvet Emma Eliasson.

NYFÖRVÄRV. Emma Eliasson är ny spelare i Munksund/Piteå och vill föra laget till ännu ett slutspel.

NYFÖRVÄRV. Emma Eliasson är ny spelare i Munksund/Piteå och vill föra laget till ännu ett slutspel.

Foto: Kent Risberg Vikström

Piteå2012-09-14 22:58

Till den här säsongen har Munksund/Piteå bland annat gjort klart med ett landslagsmeriterat nyförvärv i Kirunatjejen Emma Eliasson. Eliasson har bland annat har vunnit OS-silver med damkronorna i Turin 2006 och spelat flertalet VM-turneringar. Under en längre tid har hon tillhört topplaget Brynäs men nu är det alltså spel i Munksund/Piteå som gäller.

– Jag kände att jag ville komma närmare hemåt och byta miljö. Jag har ju varit i Brynäs i sex år så jag kände att jag ville testa något nytt. Munksund är en klubb som satsar, de tog sig till semifinal i fjol och de har ett ungt lag med unga tjejer som bara kan bli bättre, säger Emma Eliasson.

Slutspel som gäller

Fjolårssäsongen blev en succé för Munksund/Piteå som tog sig till sitt första SM-slutspel någonsin. Det blev förlust i semifinalen mot just Brynäs. Den här säsongen vill klubben ta sig dit ännu en gång.

– Det är slutspel som gäller. Jag tror att det kommer bli en jäkligt rolig säsong och jag hoppas att det kommer vara samma support på matcherna som det var när vi mötte dem i semifinalen hör uppe i Piteå, säger Eliasson.

Innan Eliasson körde igång försäsongsträningen med Munksund/Piteå deltog hon i ett landslagsläger.

– Det gick relativt bra, det var i stort sett ett fysläger. Vi var lite på is men la inte så mycket krut på isträningen utan det var mer fysträning som gällde. Jag tycker att jag fick ett ganska bra kvitto på att min träning har gått bra i sommar så det var skönt, säger Eliasson.

Kirunatjejen hade under förra säsongen stora problem med skador. Både i klubblaget och landslaget.

– Jag var inte helt nöjd med förra säsongen, jag hade ju problem med en hel del skador fram och tillbaka och sen var det ju den eviga tvåan i SM-slutspelet. Vi tog det fjärde SM-silvret och sen blev jag hemskickad från VM eftersom jag hade problem med ljumsken så lite bättre hade det kunnat gå, säger Eliasson.

Vill vara skadefri

Den här säsongen hoppas hon kunna slippa skadeproblemen och lägga dem bakom sig. 

 – Jag tycker ändå att jag har rehabiliterat ljumskarna ganska bra. Jag känner inte av dem än så långe i alla fall, tag i trä.

– Framförallt vill jag hålla mig skadefri så att jag kan träna ordentligt. Jag har ändrat upplägget litegrann, jag känner att matcherna fram till efter jul kommer nog vara själva uppbyggnad så att man är bäst när det gäller där i Mars-April någon gång, säger Eliasson.

Förutom Emma Eliasson har Munksund/Piteå även värvat Sara Lindqvist (Ormsta), Josefin Forsén(Sundsvall). Piteålaget inleder säsongen med att möta HV 71 på bortaplan den 22 September. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om