Big boy blir större

I skuggan av Max växer även Norrbottens andra hamburgerkedja.– Inom några år ska vi ha tio restauranger, säger Big boys vd Karim Layouni.

Piteå2013-11-06 16:19

I Norrbotten finns Big Boy i Luleå och i Piteå. På senare orten finns huvudkontoret och där hör ägarfamiljen Layouni hemma. Norrlandskusten är vad som har gällt för etableringar men i september öppnades en restaurang i Haninge och det är i de trakterna den fortsatta tillväxten ska komma, enligt Karim Layouni.

– Ja, i Mälardalen-Stockholm och möjligen Uppsala. Vi tror på det vi gör och vår produkt. Det finns många som vill att vi ska komma dit. Det ska vara bra lägen, med bra flöden, men Stockholms innerstad är inte aktuellt nu. När vi nu ändå tagit steget till att växa behöver vi komma upp i en viss nivå för att ha bra lönsamhet. Vi har ju kostnader för administration, utveckling och produktutveckling, säger Karim Layouni.

Föräldrarna

Big Boy har byggts upp av familjen Layouni. Ägare är Moncef Layouni, som har bakgrund hos Max och som startade eget med konceptet Big boy och drev verksamheten tillsammans med hustrun Naimi. Sedan en tid är sonen Karim vd och en annan son, Hamdi, har driftsansvar för satsningen i Mälardalen. Föräldrarna har numera inte något operativt ansvar.

Första restaurangen öppnades i Sundsvall 1989. I Piteå öppnade företaget på 1990-talet och restaurang öppnades även i Härnösand.

Karim Layouni drev en tid egen restaurang vid Storgatan i Luleå under namnet Tasty men kombinerat med ett generationsskifte förvandlades den till Big Boy.

För ett par år sedan öppnade Big Boy på Strömpiren utanför Umeå genom övertagandet av en McDonalds-restaurang.

Och nyligen öppnades alltså Big Boy-restaurang nummer sex, i Haninge.

Enligt företaget ligger omsättningen på 29 miljoner kronor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om