"Det här är viktigt för framtiden"

Kung Carl XVI Gustaf besökte Piteå på onsdagen. Efter en rundtur på Sunpine kommenterade han företagets arbete och de pågående klimatstrejkerna.

Kungen hyllar Sunepine. "Det här är viktigt för framtiden."

Kungen hyllar Sunepine. "Det här är viktigt för framtiden."

Foto: Jens Ökvist

Piteå kommun2019-10-09 14:02

Under onsdagen besökte kungen Piteå och Luleå på temat ”Nya högteknologiska initiativ för minskade utsläpp av klimatgaser”. Första stoppet var på Sunpines fabrik på Haraholmen. Efteråt kommenterade han företagets arbete med framställningen av andra generationens förnyelsebara drivmedel.

– Det här är viktigt för framtiden. Det är ett bra komplement till allt annat vi har som hjälper till att skapa en så bra framtid som möjligt, säger han.

Han kommenterade även klimatstrejkerna som anordnas runt om i världen.

– Jag tycker det är intressant att man för fram åsikter som har fått ett sådant genomslag på så många platser i världen. Det är bra att frågan kommer upp, jag har hållit på med det här i säkert 30 år. Jag tycker att det är bra att man äntligen har fått förståelse. Det tar lång tid, men jag tror att vi börjar komma till en vändning, vi går mot en intressant framtid, säger Carl XVI Gustaf.

Sunpines vd Magnus Edin var nöjd med besöket.

– Det är mycket uppskattat att Hovet hör av sig och vill besöka Sunpine. Hans Majestät Konungen visade såväl intresse som engagemang för vår verksamhet och den talldiesel vi producerar. Hans Majestät var väl insatt och ställde frågor om allt från omställningen till hållbara biobränslen till ett hållbart skogsbruk. Det var ett bra samtal om de utmaningar som finns och våra investeringar inför framtiden, säger han.

Efter rundturen på Sunpine besökte kungen Markbygden innan han åkte vidare till Luleå Tekniska Universitet.

Sunepines vd var nöjd med besöket. "Det var ett bra samtal om de utmaningar som finns och våra investeringar inför framtiden", säger Magnus Edin.
Sunepines vd var nöjd med besöket. "Det var ett bra samtal om de utmaningar som finns och våra investeringar inför framtiden", säger Magnus Edin.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!