Gymmet växer. Från Kiruna till Luleå, Stockholm och till hösten öppnar de även i Uppsala. Det är Anna Stålnacke som tillsammans med sambon Fredrik driver företaget. Hennes liv går kort och gott ut på att jobba och träna.
1 Hur är läget?
– Det är jättebra.
2 Vad är på tapeten för dig?
– Just nu är det ganska mycket. Vi håller på med planerna inför öppningen i Uppsala till hösten, bygger om i Stockholm och så har jag min tävlingssatsning inför bikini-fitness
3 Hur hinner du med allt?
– Bra fråga. Det går mycket tid till jobb och egen träning.
4 Ni driver Gymmet i Kiruna, Luleå och Stockholm och snart Uppsala. Hur går det?
– Det går bra. Vi hade inte öppnat i fler städer om det inte gått bra. Vi är nu även på Liljeholmen i Stockholm och startar i Uppsala till hösten. Min sambo Fredrik drog igång i en mindre skala i Kiruna och vi träffades för sex år sedan så jag har varit med och startat upp i Luleå på Tuna.
5 Vad är er nisch?
– Vi nischade oss på kvalitet. Ingen speciell målgrupp. De som vill träna med bra utrustning kommer till oss. Allt från nybörjare till en bodybuilder. Alla ska kunna samlas under samma tak.
6 Vad är tjusningen med att driva eget?
– Ingen annan än jag kan påverka jobbet jag gör. Allt det vi gör speglar tillbaka på en själv.
7 60 000 tusen följare på Instagram, hur kommer det sig?
– Ja, den har växt sen vi öppnade i Stockholm. Jag hade 8 000 innan vi öppnade här. Folk är nyfikna på hur vi lyckats. Det kommer folk från andra städer till Stockholm på helgerna för att träna.
8 Det märkligaste du varit med om under en arbetsdag?
– Att någon fått för sig att kissa i bastun i Kiruna. Annars har vi varit ganska förskonade. De som tränar hos oss är måna om sitt andra hem.
9 Hur gör ni med fuskare, som dyker i fel pillerburkar?
– Vi är med i ett samarbete som heter 100 procent ren hårdträning. Polisen kan komma in när de vill och testa vem de vill. Testas någon positivt så stängs de av i två år. Jag tycker att det funkar bra. Det är några vi fått stänga av men inte många.
10 Du förespråkar själv en fast rumpa, är vi norrbottningarna dåliga på att hålla den i form?
– Nej, det tycker jag inte. Men det är många som tränar den fel. Man har svårt att få kontakt med rumpan och tränar hela benen istället. Jag har varit med och släppt en rumpträningsguide med tyngre.se.
11 Vad är dina främsta tips?
– Nummer ett att lära sig hitta kontakten med den muskeln som du jobbar med.
12 Hur ska vi göra för att hålla oss allround-tränade?
– Först och främst att träna igenom hela kroppen under en vecka. Men det viktigaste är kosten. Äter du fel så får du inga resultat. Ta gärna hjälp av någon som kan det för att förstå anledningen.
13 Hur gör du för att hålla dig träningsmotiverad?
– Jag har aldrig haft svårt att hålla mig motiverad. Jag tycker det är roligt. Sedan har jag alltid delmål. Nu ska jag i form till en tävling. Sedan kanske jag vill lyfta mer i marklyft eller göra fler repetitioner i en övning.
14 Märker ni någon skillnad i aktivitet beroende på årstid?
– Ja, det är det. Det är mest drag i januari och minst folk har under sommarmånaderna när folk kan träna ute också.
15 Tränar du efter årstid?
– Nej, jag kör samma upplägg året runt.
16 Vad äter du själv en vanlig dag?
– Jag försöker hålla mig till ren mat. Inga tillsatser som socker, mjöl, fett. Jag äter havregryn, kyckling, älgkött, potatis och mycket grönsaker.
17 Är det något du undviker?
– Socker, mjöl och mättade fetter.
18 Du äter inte lördagsgodis?
– Jo, ibland. Men jag väljer mina tillfällen. Jag äter inte godis på en daglig basis, men kanske varannan lördag. Håller du kosten större delen av tiden och äter du exemplariskt 90 procent av tiden så gör det ingenting om du unnar dig något ibland.