"En gång lulebo alltid lulebo"

Möt Luleås stolthet, Gry Forssell, som är aktuell för en ny säsong av Gladiatorerna. Vår reporter har tagit reda på om hon fortfarande ser sig som en lulebo, hur det var att växa upp i här och hur det känns att vara hedersmedlem i Luleå hockey.

Foto: Pär Bäckstrand/TV4

Personen2017-02-12 08:34

Gry Forssell är ett etablerat namn i mediebranschen. Hon är morgonpratare i Mix Megapol och programleder ett flertal tv-program, bland annat Idols eftersnack och Sommarkrysset. I vår kan vi dessutom se henne i den nya säsongen av Gladiatorerna.

1 Berätta om årets säsong!

– Det var väldigt roligt i år igen och jag är så imponerad av både gladiatorerna och utmanarna. Det som är nytt för i år att ju att vi har tagit bort spelsystemet där man går vidare och kör helt fristående matcher istället. Det gör att vi kan dela upp säsongen lite mer. Så några avsnitt visas nu och några kommer senare i år.

2 Hur farliga är gladiatorerna egentligen?

– Gladiatorerna i sig är inte ett dugg farliga utan helt fantastiska människor. Däremot skulle jag nog säga att det skulle vara direkt farligt att möta dem i vissa grenar om man inte är oerhört vältränad och van att ta lite smällar. Det gör ju rätt ont har jag lärt mig och det måste man kunna ta.

3 Vad är det roligaste med att vara programledare för Gladiatorerna?

– Det är att få ta del av den fantastiska stämningen i arenan och att få se grenarna på nära håll. Det är helt otroligt vad de kämpar och går igenom under in inspelning, både gladiatorer och utmanare. Dessutom är det ju roligt att följa riktiga tävlingsskallar. För ingen, vare sig gladiatorer eller utmanare, är ju där för att förlora.

4 Du har hunnit med många tv-program i din karriär. Men finns det något tv-program du drömmer om att få programleda?

– Nja, inte konkret. Men jag har ju massor med idéer och tankar på vad som skulle vara kul att göra. Men jag tycker ju att jag får jobba med de roligaste sakerna och då inte minst på Mix Megapol.

5 Ja. För du är ju programledare för Mix Megapols morgonshow. Men hur morgonpigg är du?

– Noll. Tyvärr. Varje morgon när klockan ringer vill jag säga upp mig. Men efter 12 år har jag lärt mig att om jag bara kliver upp och kommer i väg så älskar jag mitt jobb när jag väl är framme på jobbet.

6 Vad gör du när du inte syns i rutan eller hörs på radion?

– Hämtar barn på skolan, går ut med hunden, tittar på Skam, handlar mat. Vanliga svenssongrejer.

7 Du är van att ha många projekt på gång samtidigt. Vad gör du för att koppla av mellan varven?

– Inte lägga energi på sådant som jag inte kan påverka. Jag försöker att inte oroa mig för hur det har varit eller ska bli.

8 Du är uppvuxen i Luleå. Hur var det att växa upp här?

– Jättebra. Jag var och är en hästtjej så jag var mest i skolan och på Luleå Ridklubb.

9 Har du kvar några vänner här från uppväxten?

– Ja, jättemånga faktiskt. Vi brukar ses här i Stockholm, i Luleå eller så reser vi tillsammans. Jag har en klasskompis som vi brukar semestra med (med familjerna) och vi var några tjejer som åkte till New York tillsammans i höstas.

10 Hur ofta är du upp till Luleå?

– Vi har sommarstuga utanför stan så det brukar bli till kristi himmelfärdshelgen och några veckor varje sommar. Jag pendlar då till Stockholm för att leda Sommarkrysset och det funkar supersmidigt.

11 Finns det något du aldrig missar när du kommer hit?

– Basta. Antingen hos mamma eller i stugan.

12 Det är allmänt känt att ditt hjärta slår för Luleå Hockey. Hur känns det att vara invald som hedersmedlem för klubben?

– Det känns fantastiskt ju. Jag kommer aldrig glömma hur nervös jag var när jag på darriga ben slirade ut på isen för att ta emot min tröja med nummer 2 på av Roger Åkerström. Jag tror att det var julen 2000.

13 Hur mycket lulebo är du? Skala 1-10.

– Oj vad svårt. 10 tror jag. En gång lulebo, alltid lulebo. Å andra sidan har jag bott längre i Stockholm än vad jag bott i Luleå så jag känner mig väldigt hemma här också.

0920-26 27 78

Gry Forssell

Ålder: 43

Bor: Stockholm

Familj: Gift med Alex Kossek, mamma till Vincent och Nikki

Karriär: Gry Forssell gick från att vara ridlärare till att bli programledare i TV och radio vid 19-års ålder. Du har bland annat sett henne leda Silikon, Big Brother, Körslaget och Sommarkrysset

Äter helst: Grillad fisk

Största rädsla: Sjukdomar och höjder

Aktuell: I Gladiatorerna och Äntligen morgon på Mix Megapol

Källa: TV4

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om