Personal hotad med kofot - av maskerad tjuv

Personal på ett boende i Boden hotades med kofot av en maskerad tjuv.Tjuvarna flydde från platsen och stal mediciner, boendes plånböcker och kontanter.

På fredagsmorgon inträffade ett inbrott på ett boende i Boden.

På fredagsmorgon inträffade ett inbrott på ett boende i Boden.

Foto: TT-bild

Boden2019-10-11 18:13

Polisen larmades 06.00 på fredagsmorgonen. Personalen har gått ut för att röka och när de kom tillbaka 10 minuter fanns maskerade män i rånarluvor som rotade i lådorna i personalrummet.

 – Den ena av männen med kofoten och går fram till en i personalen med kofoten höjd över huvudet. Det uppfattade den anställde som hotfullt. Hen tog sig ut ur rummet och låste det. Tjuvarna flydde då via ett fönster från platsen, säger förundersökningsledaren Fredrik Hansson, Boden/Luleå.

Polisen hann inte fram för att gripa tjuvarna. Det som saknas vid stölden är diverse medicin, en mindre summa i kontanter och de boendes plånböcker med kontokort, enligt förundersökningsledaren.

En polisanmälan gällande stöld, samt olaga hot  har upprättas. Det finns brytmärken inne i boendet på säkerhetsskåpet och en dörr men det kommer att genomföras en brottsplatsundersökning för att säkra mer spår och för att veta hur tjuvarna tog sig in.

Socialförvaltning har också satt igång en intern utredning med händelseanalys. 

– Vi involverar kommunens säkerhetsansvarige, arbetsmiljösamordnaren och berörda chefer och personal för att verkligen granska våra rutiner och arbetssätt för att säkra att det inte ska kunna hända fler inbrott. Vi erbjuder också krisstöd och krishantering till berörd personal. Vi spärrar också korten och ser till att alla berörda är skyddade, säger Jeanette Nordberg, verksamhetschef för boende och stöd.

.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!