Ungdomar bakom fixad badplats i Pajala

Badplatsen i Pajala har blivit större och rustats upp. Ungdomarna Mimmi Snell och Alexandra Krutrök står bakom projektet och i veckan var det invigning.

Står bakom upprustning. Mimmi Snell står tillsammans med Alexandra Krutrök bakom förslaget att fixa till badplatsen. Nu har förslaget förverkligats.

Står bakom upprustning. Mimmi Snell står tillsammans med Alexandra Krutrök bakom förslaget att fixa till badplatsen. Nu har förslaget förverkligats.

Foto: Ulrika Huhtaniska

Pajala2014-09-11 14:05

Under våren har unga och vuxna i Pajala tagit fram en rad idéer för utveckling som en del av metoden Unga & Vuxna. Projektet Ung i Tornedalen har utvecklat metoden och de olika idéerna har för Pajala handlat om att skapa en mötesplats för unga, en säker ridväg i Mertapalo, ett gym eller mötesplats i Sattajärvi samt en mötesplats vid vattnet. I veckan invigdes Mimmi Snell och Alexandra Krutröks idé, som var att utvidga och fräscha upp badplatsen i Pajala, samt anlägga en beachvolleyplan.

– Det känns kul att vårt förslag till kommunen gick igenom och att vårt arbete har gett resultat, säger Alexandra och Mimmi i ett pressmeddelande.

I höst fortsätter metoden Unga & Vuxna att användas i Pajala, Övertorneå och Haparanda.

– Det känns extra roligt att se att ungas idéer kan förverkligas tack vare att unga och vuxna arbetar tillsammans. Hoppas att unga i Tornedalen inspireras av Mimmi och Alexandra och tar chansen att driva sina idéer i höst, säger projektledaren Anna Tuomas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om