Skottlossning i Pajala

Under torsdagen avlossades hagelskott riktade mot en parkerad traktor i Pajala.

Foto:

Pajala2013-10-31 19:10

En man hemmahörande i Pajala har skjutit sönder en fönsterruta på en traktor som stod placerad i ett samhälle på Tornedalsvägen Pajala.

- Mannen har med vad som troligen är en hagelbössa, skjutit igenom en ruta på en traktor som stod parkerad på Tornedalsvägen. Ingen förare eller person fanns inne i traktorn när det hände så inga skador uppstod, säger länsvakthavande polisbefäl Erik Kummu.

Vittnen uppger att mannen satte sig i en bil och körde iväg från platsen direkt efter att skotten avlossats.

- Han har gått ut ur sin bil och avlossat skott mot fönsterrutan på traktorn. Sen har han åkt därfrån.

Polisen har varit i kontakt med den misstänkte på distans men har inte kunnat gripa honom. Mannens bostad har sökts igenom men den misstänkte var inte hemma vid det tillfället.

– Han har själv lovat att komma till polisstationen i morgon bitti. Han vill inte prata med oss just nu och vi har låtit det bero då ingen har skadats och han har lovat komma in. Han är känd av oss sedan tidigare.  

– Han påstår själv att han varit påverkad och att han just nu satt i skogen och drack öl någonstans, säger Kummu.

Det är oklart vad bakgrunden till skottlossningen är.

- Om han kommer in i morgon så får vi kanske veta orsaken till det här också. Om han bara var påverkad av alkohol eller liknande eller om han har varit ute efter föraren eller försökt skrämma någon eller liknande.

Vad är mannen misstänkt för i nuläget?

– Just nu är det skadegörelse och brott mot vapenlagen eftersom han inte har någon vapenlicens. Vi har varit och gjort en platsundersökning i traktorn och allt tyder på att det handlar om en hagelbössa som har använts, säger Kummu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om