Direktlinje mellan Pajala och Stockholm

Direktflyg mellan Pajala och Stockholm. Det ser ut att bli verklighet från och med i år och gör restiden till huvudstaden två och en halv timme.

Pajala2014-02-05 06:01

– Ska vi ha en utvecklande näring behöver vi bra infrastruktur, säger Maria E Lifbom, chef för Pajala airport.

Diskussioner förs just nu med flygbolaget Avies, som i dag flyger från Pajala till Luleå och Tallinn. Målet är att samma typ av flygplan som används på de sträckorna, med plats för 19 passagerare, ska användas för linjen till Stockholm.

– Vi räknar med start kvartal tre under 2014. Dock blir det i mindre skala med avgångar några dagar i veckan, säger Maria E Lifbom.

En direktförbindelse med Stockholm gör att restiden skulle bli cirka två och en halv timme. Det är något som gynnar näringslivet i regionen, enligt Maria E Lifbom.

– Får vi en direktlinje handlar det inte om så lång restid när man tar flyget, näringslivet behöver det här, säger hon.

På sikt finns det planer på en reguljär direktlinje till London.

– Vi för samtal med resebyrån New Market i Storbritannien om att få loss flygstolar till London att sälja. Upptagningsområdet är stort, så det kan bli en rätt stor produkt, säger Maria E Lifbom.

Redan nu är det också klart att konceptet med tomteturister från Storbritannien fortsätter i år. Nio flyg är så här långt inbokade för resor till Pajala airport under december månad, men det kan bli fler. Konceptet med tomtecharter finns i ett par olika länder, bland annat Holland och Tyskland, och flera olika resebyråer har visat intresse att ordna resor till Pajala.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om