Balgäster behövde inte frysa
Äntligen balväder! Studenterna i Pajala behövde inte frysa när de visade upp sig för nära och kära. När publiken fått sitt lystmäte startade en hejdundrande fest.
Foto:
– Det är ju lite trist, men många skulle komma på efterfesten, sade Maja Zingmark.
Innan alla satte sig vid de dukade borden fick de uppklädda ungdomarna pallra sig ut till publiken ännu en gång för att förevigas och beundras.
Medeltida stil
Kajsa-Maria Henriksson som nu går ut samhällsekonomiska programmet hade sytt både sin egen klänning och kavaljerens kläder. Det roliga och annorlunda var att kläderna gick i ett medeltida tema.
– Att sy kläderna har varit mitt examensarbete. Dessutom ville jag visa att det går att fixa balkläder billigt. Jag har bara lagt ut 500 kronor, säger hon.
Den summan är som hämtad från medeltiden (då Kurirens utsände tog studenten) med tanke på vad dagens studenter, tjejer framför allt, lägger ner på balkläder, frisyr och allt som hör till. Men vackert är det.
Balmeny:
Förrätt: Rensteksröra på toast
Huvudrätt: Fläskfilé med wokade grönsaker, potatisterriné och svampsås
Dessert: Vaniljpannacotta med syrlig bärsås
Förrätt: Rensteksröra på toast
Huvudrätt: Fläskfilé med wokade grönsaker, potatisterriné och svampsås
Dessert: Vaniljpannacotta med syrlig bärsås
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!