"VI ska inte stressa fram ett nytt badhus"

Flera steg återstår innan ett beslut om att bygga ett nytt badhus, säger kommunalrådet.

Ulrica Hammarström (S), kommunalråd i Pajala.

Ulrica Hammarström (S), kommunalråd i Pajala.

Foto: Hans L. Olofsson

Pajala kommun2020-02-26 05:30

I slutet av måndagens kommunfullmäktige i Pajala svarade Ulrica Hammarström (S) på en fråga från Johny Lantto (FrS) om huruvida centralorten ska få ett nytt badhus. Frågan har aktualiserats efter att det befintliga stängdes under slutet av förra veckan på grund av stora snömassor.

"På min fråga [..] gav hon äntligen det svar som jag och säkert många fler väntat på - vi ska få ett nytt badhus i Pajala !", skriver Johny Lantto på Facebook.

Men så långt har inte den politiska processen nått hittills, enligt Ulrica Hammarström.

– I dagsläget är Pajalas badhus stängt, och där kommer vi att ta in någon extern som tittar på hur byggnaden ser ut. Går det inte att reparera måste vi ju titta på hur vi löser badfrågan i framtiden. Men vi kommer inte att börja bygga ett badhus nu direkt. Däremot vet vi att vi bör ha ett badhus i centralorten, säger hon.

En summa som har nämnts tidigare, och som anses motsvara ett genomsnittligt badhusbygge, är cirka 100 miljoner kronor.

– Det vi kan säga är att vi i så fall måste låna pengar. De summorna har vi inte. Vi måste ta fram ett underlag och räkna på vad kapitalkostnaderna skulle innebära och hur driftskostnaderna förändras. Vi har ju ett gammalt badhus i dag med höga driftskostnader, och det kan påverkas av en modernare byggnad. Men vi kommer inte att stressa fram ett nytt badhus och rusa igenom processen, säger Ulrica Hammarström (S).

Besked om när en entreprenör kan se över badhuset väntas inom de närmaste dagarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!