Äldre man omkom i skoterolycka

En skoterförare i 70-årsåldern körde in i ett träd i närheten av Vaijajärvi i Pajala kommun under tisdagseftermiddagen. Polisen meddelande under kvällen att mannen avlidit.

Här inträffade olyckan.

Här inträffade olyckan.

Foto: Norrbottens media

Pajala kommun2019-11-26 15:56

Det var vid 15.20-tiden på tisdagen som räddningstjänst och polis larmades om att det skett en skoterolycka flera kilometer från närmsta farbara väg i närheten av Vaijajärvi i Pajala kommun. En skoterförare hade kört in i ett träd. I det första larmet stod det bland annat "ingen andning" som information.

– Olycksplatsen ligger otillgängligt till men resurser från Pajala är på väg dit med en skoter, ambulans och ambulanshelikopter, berättade Karl-Johan Abrahamsson från räddningstjänsten vid tillfället.

I övrigt ville räddningstjänsten inte uttala sig om hur allvarliga skadorna var för skoterföraren.

– Just nu assisterar vi i transporten av den skadade, sade Karl-Johan Abrahamsson.

Ungefär en timme efter olyckan anlände sjukvårdspersonal för att transportera den skadade. Även polis åkte ut till olycksplatsen.

Strax efter klockan 18.35 gick polisen ut med ett pressmeddelande.

I meddelandet skrev polisen att polispatrull skickats till platsen och det konstaterades att skoterföraren, en man i 70-årsåldern som är hemmahörande i östra Norrbotten, hade omkommit. Enligt polisen är anhöriga till mannen underrättade.

Hur olyckan skett är ännu oklart och en polisiär förundersökning har inletts. 

Skotern tas i beslag för teknisk undersökning och dessutom kommer olycksplatsen att undersökas i hopp om att hitta en förklaring till olyckan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!