Redan i augusti 2015 kunde Kuriren berätta om planerna för den nya padelhallen i Luleå som etablerades på Ålgatan. I anläggningen finns två padelbanor, golfsimulator samt omklädningsrum med bastumöjlighet.
Pär Dalhägg startade anläggningen tillsammans med Anders Johansson och Lars Lyytinen, i dag är det Pär Dalhägg som jobbar med den på heltid.
Att det varit tufft att starta upp en anläggning i en så pass "ny" sport som padel trots allt är går inte att ta miste på. Någon guldgruva har det inte varit. Men optimismen finns fortfarande där.
– Jag tycker ändå det går lite bättre än väntat. Vi ligger lite längre fram i planen, utvecklingen har varit bra, konstaterar han.
Det har tagit ett år med hårt jobb att få nog många spelare aktiva i Luleå för att få anläggningen att snurra på som ägarna vill. Kanske kan det nu bli dags att få till en expansion, även om det är mycket som ska klaffa med ekonomin och lokaler.
Redan i augusti 2015 talade Pär Dalhägg om att det fanns utrymme för att bygga ut verksamheten, antingen i samma byggnad där padelanläggningen ligger i dag eller i en annan fastighet. I dag är det enbart det sistnämnda som är aktuellt eftersom det inte längre finns någon ledig plats i fastigheten på Ålgatan.
– På lång sikt kan vi fylla fler banor i Luleå. Nu fyller vi två, det är i princip fullt, säger Pär Dalhägg.
Han fortsätter:
– Det finns lite utrymme kvar men det börjar snart vara mättat.
I Umeå öppnar nu en arena med fem banor, en av finansiärerna är Peter Forsberg som med sina NHL-miljoner i ryggen kan ge projektet trygghet i många år.
– Tyvärr har vi ingen Peter Forsberg, vi skulle behöva en sådan (skratt). Att öppna på vanligt sätt som vi gör är en helt annan grej, konstaterar han.
I dagsläget finns inga omedelbara planer på att öppna upp i Luleå men Pär Dalhägg håller ögon och öron öppna för att hitta en lämplig lokal.
Andra orter i Norrbotten än Luleå kan också vara aktuella, fördelen i mindre orter är att det går att hitta lokaler som har betydligt lägre hyra än vad fallet är i Luleå.
– I Luleå slåss man även mot många andra saker, det gör man inte på mindre ställen. Det blir lite som innebandyn var när det kom, alla börjar spela. På så sätt kan det vara lättare, säger Pär Dalhägg som sett exempel på det söderöver.
Södra Sverige är även det intressant för Pär Dalhägg, det finns tankar om att på egen hand öppna upp anläggningar.