Styrman kontrar med polisanmälan

Linda Ylivainio och Mikael Styrman är eniga i en sak. De efterfrågar båda rättstrygghet.

Övertorneå2010-10-30 06:00
Linda Ylivainio svarar på kritiken.-  Jag respekterar Bengt Toolanens och andras kritik av beslutet, men någon måste fatta beslutet. Jag har gjort det och tar ansvar för det.Bör inte det vara ett demokratiskt beslut?
-  Nej, i ärenden som är brådskande har jag mandat att fatta sådana beslut, säger hon och hänvisar till kommunallagen och delegationsordningen i kommunen.Trots att tvångsförvaltaren fick igång strömmen ganska snabbt ändrar det inte Linda Ylivainios beslut. - Innan man har löst situationen med lagstiftningen och tillämpningen av verktygen så svävar vi i ovisshet. Övertorneå kommun kan inte enskilt ta bort osäkerheten som råder. Problemet är att det råder en stor rättsosäkerhet. Styrman nekar
I tisdags gick Kronofogden in i Ekfors krafts lokaler i hopp om att få tag i bolagets kundregister. -  Jag tycker det hela var kränkande. Men det är så den svenska staten numera fungerar, berättar Mikael Styrman om händelsen.Han säger sig inte känna till någon avstängning av ström och är inte orolig ifall domstolen tar ett beslut om att tvångsinlösa bolaget.-  Om inte staten kan garantera företagarna rättstrygghet, då går det inte att driva företag. Då kan tvångsinlösen vara ett bra alternativ. Efter att Mikael Styrman får kännedom om det inträffade hos Bengt Toolanen svarar han att både Toolanen och alla andra är skyldiga att betala prishöjningen. Många är kritiska till hur Mikael Styrman som har monopol styr elpriserna.-  Det är bara gallimatias att det är höga elpriser. Det är bara vulgär propaganda att det är högt, svarar han.Kommer du att stänga av strömmen om man inte betalar till ditt bolag?-  Jag tar ställning till det när det blir aktuellt, säger Mikael Styrman. Han kommer att vidta åtgärder gentemot advokatbolaget för att ha kopplat på strömmen.-  Vi ska polisanmäla tvångsförvaltaren för egenmäktigt förfarande och olovlig kraftavledning.Men advokat Johan Gullesjö är inte orolig.-  Det ser jag fram emot.
Linda Ylivainio ändrade beslutet att betala elräkningarna till Ekfors kraft efter mötet med tvångsförvaltaren i tisdags. Bakom beslutet står endast kommunalrådet Linda Ylivainio och kommunchef Ulrika Nilsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om