Stipendieregn över eldsjälar inom kultur och idrott

Årets Kultur- och idrottsstipendiater har utsetts av kultur- och fritidsnämnden i Övertorneå. Fyra eldsjälar inom kultur och sport uppmärksammas under kommunfullmäktige på måndag.

Prisad. Peter Emanuelsson, tränare för Övertorneå SK är en av dem som får stipendium av Övertorneås kultur- och fritidsnämnd.

Prisad. Peter Emanuelsson, tränare för Övertorneå SK är en av dem som får stipendium av Övertorneås kultur- och fritidsnämnd.

Foto: Göran Lahti

Övertorneå2015-12-11 11:37

Bernt Simu tilldelas årets kulturstipendium för vuxna. Hans kulturella gärning består av engagemang i manskören Klossit och som teaterledare och manusförfattare för Tornedalsteatern. Han arbetar med både barn och vuxna inom skolan och sysslar med revy och teaterproduktion som är mycket uppskattade av Övertorneåborna. Sandra Lehto, bördig från Kuittasjärvi har tilldelats Kulturstipendiet för ungdomar. Hon är konstnär, fotograf och grafisk designer och läser Mediedesign vid LTU.

Idrottsstipendiet för ungdomar går till fjortonåriga Vera Wiippa som är aktiv inom länseliten i brottning. Hon ingår i Råneå brottarklubbs elitgrupp.

Ungdomsledarstipendiet går till Peter Emanuelsson, tränare för Övertorneå SK. Motiveringen är att han i "såväl med- och motgång outtröttligt arbete med representationslaget och hans insats har också varit viktig ur en integrationsaspekt. Många av våra nya kommunbor har på ett smidigt och naturligt sätt inlemmats i föreningslivet och samhällslivet via fotbollen".

Stipendierna kommer att delas ut i samband med kommunfullmäktiges sammanträde måndagen den 14 december 2015 klockan 18 i Hedenäset, Backens Matrestaurang.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om