Ny arrendator till Kattilakoski dröjer

Kockduon från Kattilakoski har hittat nya utmaningar. En utmaning lär det också bli för den som ska ta över efter mästerkockarna.
- Vi vill ju inte ha någon vanlig korvgrillare, säger Arne Honkamaa, kommunalråd i Övertorneå.

övertorneå2007-07-11 06:00
Än har Övertorneå kommun inte hittat någon ny arrendator som tar över verksamheten vid den prisbelönta restaurangen i Kattilakoski.
Den 15 september lämnar kockarna Christian Moborg och Simon Laiti den naturskönt belägna restaurangen, efter dryga två års verksamhet.

Utmaning för efterträdaren
- Vi har satt ut annons på vår hemsida och annonserat i branschtidningar, säger Arne Honkamaa.
Han säger att kockduon betytt oerhört mycket för Kattilakoski och att det blir en utmaning för den som ska driva restaurangen i framtiden.

Ung och duktig viktigast
- Simon Laiti har anknytning till Tornedalen, hans mamma är Juoksengiflicka, men den som tar över behöver nödvändigtvis inte ha anknytning till bygden. Det viktiga är att det är en ung, duktig kock eller kocka, säger kommunalrådet.
Vilka nya utmaningar väntar de uppmärksammade kockarna som nu lämnar Övertorneå kommun?
- Jag flyttar till Luleå där jag startar ett nytt koncept, hemmagastronomi, avslöjar Simon Laiti som är uppvuxen i Luleå och fått sin kockutbildning på Bergnässkolan.
Forne kollegan Christian Moborg flyttar till Östergötland för att starta verksamhet i Linköping.

Bygger upp en matstudio
Konceptet som Simon Laiti drar igång innebär att han kommer att bygga upp en matstudio som ska erbjuda matlagningskurser och vinprovning. Det ska också gå att hyra en kock som kommer hem och lagar mat. Dessutom kommer han att erbjuda catering med Norrbottniska råvaror.

Gillar naturen i Norrbotten
Det nya företaget startar sin verksamhet till hösten.
Var är fortfarande hemligt. Men att det blir i Luleå, så mycket kan Simon Laiti avslöja.
- Jag gillar Norrbotten och det naturen erbjuder här; vilt, bär och Kalix löjrom förståss. Jag vill lära norrbottningarna att tillaga gastronomisk mat på egna råvaror, säger Simon Laiti.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om