Kockarna lämnar Kattilakoski

Vid sommarens slut lämnar mästerkockarna Christian Moborg och Simon Laiti restaurang Kattialakoski Gastronomi. Övertorneå kommun påbörjar i dagarna sökandet efter nya arrendatorer.

ÖVERTORNEÅ2007-06-20 06:00
<P> - Jag är jäkligt glad att vi haft dem under de här åren, de har lyft restaurangen och gjort den berömd. Nu gäller det att hitta lyckade efterträdare, konstaterar kommunalråd Arne Honkamaa (s). När Christian Moborg och Simon Laiti invigde företaget Kattilakoski Gastronomi den 27 maj 2005, gjorde de det med erfarenhet från flera välrenommerade krogar, både i Sverige och utomlands, i bagaget. Bägge har sedan dess dessutom varit finalister i den prestigefyllda tävlingen "årets kock", och tidningen RS och Sveriges Bästa Bord utsåg i fjol Kattilakoski Gastronomi till årets krog. <SPAN class=mr>Lämnar tidigt </SPAN>Men nu vill kockduon lämna företaget, trots att avtalet med Övertorneå kommun löper ut först i maj nästa år. - Vi hade gärna sett att de varit kvar, men de vill väl utvecklas vidare och möta nya utmaningar, säger Arne Honkamaa. Arbetet med att hitta nya entreprenörer är i full fart. Arne Honkamaa berättar bland annat att Övertorneå kommun i dagarna kommer att gå ut med en annons i flera branschtidningar. Det kommer dessutom att finnas en annons på kommunens hemsida. - Vi är ganska nogräknade, vi måste hitta arrendatorer som kan upprätthålla den status som anläggningen har fått. Vi försöker dels hitta rätt via annonser, men också via de nätverk som både vi och pojkarna har. <SPAN class=mr>Inte orolig </SPAN>Arne Honkamaa är hoppfull, och inte speciellt orolig över restaurangens framtid utan de två mästerkockarna. - Jag tror att vi ska ha hittat nya arrendatorer mot slutet av sommaren, men det är inte hela världen om vi inte gör det. Det har ändå nästan inte varit någon verksamhet där under vintrarna. När Kuriren kontaktar Kattilakoski Gastronomi, är det en fåordig Christian Moborg som svarar för bägge kockarna. - För vår del kan vi inte uttala oss ännu. Inte förrän alla detaljer är klara, säger han kort.</P>
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om