"Företagande lyfter bygden"

Nu ska det bli lättare att ta steget till att bli företagare i Övertorneå kommun. Kerstin Sipola anställs som rådgivare vid Entreprenörcentrum i Övertorneå.

Övertorneå2011-03-31 06:00

Entreprenörcentrum ska fungera som stöd till den som har en affärsidé eller innovation och vill starta eller köpa företag. I dagsläget finns kontor i åtta kommuner i Norrbotten och i 14 kommuner i Västerbotten.

Nu anställs Kerstin Sipola som rådgivare vid Entreprenörcentrums kontor i Övertorneå.

- Kerstin ska finnas som ett stöd från idé till företag. Vi kommer också att hjälpa till med innovationer och viktigt för oss är att vi ser till individen och de speciella förutsättningar som finns i respektive kommun, säger Tommy Nilsson, projektledare vid Entreprenörcentrum.

Ny i Övertorneå
Kerstin Sipola har tidigare arbetat på Arbetsförmedlingen och senast vid Nystartskontoret i Haparanda.

- Jag är också egen företagare och jag vet att det finns många duktiga entreprenörer i Tornedalen. Företagande lyfter bygden och jag ska jobba för att fler ska våga ta steget, säger hon.

Hon kommer att husera i samma lokaler som Övertorneås Tillväxtenhet finns.

- Vi kommer förstås att samverka och det här utökar satsningen på näringslivet i kommunen, säger Stig Kerttu, Näringslivsutvecklare, Övertorneå.

Övertorneå kommun satsar 300.000 kronor per år i projektet.

- Entreprenörcentrum kommer också att stötta företag som kanske efter två-tre år vill investera eller anställa folk, så att företaget kan finnas kvar länge, säger Tommy Nilsson.

Entreprenörcentrum är ett EU-projekt för idéutveckling och företagande.

Projektet pågår till och med 2013 och är finansierat av EU, ALMI, Länsstyrelsen i Norr- och Västerbotten samt berörda kommuner.

Källa: Almi

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om