Årets krog finns i Niskanpää

Årets krog heter Kattila­koski gastronomi och ligger i Niskanpää. På torsdag tilldelades Simon Laiti och hans medarbetare priset som också förde dem till morgonsoffan i TV 4.
- Det är väldigt fina krogar som får priset så det här är en stor grej för oss, säger Simon Laiti.

ÖVERTORNEÅ2006-11-25 06:00
Priset Årets krog delas ut av tidningen Restaurang och storhushåll, RS samt Sveriges Bästa Bord och syftar till att uppmärksamma en restaurang som under året bidragit till att lyfta svensk gastronomi. Redan för en månad sedan informerades Simon Laiti, Emma Lindgren och Christian Moberg om utmärkelsen men tystnadsplikt rådde - fram till i torsdags. Då kunde de släppa på förlåten.
- Jag blev lite paff när juryn ringde upp mig och har funderat en del över vad det har betytt för andra restauranger som fått ta emot det. Utifrån det kan jag konstatera att det är väldigt fina restauranger som valts ut. Nu har vi visat att det går att äta bra mat även vid Polcirkeln, säger Simon Laiti.
Utmärkelsen till ära fick de tre kompanjonerna också besöka livsnjutaren och journalisten, Steffo Törnqvist i morgonsoffan på TV 4. Där presenterade de en Norrlandstapas med bland annat ripa, löjrom, kallrökt renkött, renhjärta och olika korvar. En hjortrondessert med färskost lockade smaklökarna tillsammans med hjortronlikör från Muddus.
- Vi använde produkter från de lokala leverantörer som vi själva anlitar, berättar Simon Laiti.

Hittat sin plats
I utmärkelsen står bland annat: " I en trakt där till och med pizzerior är sällsynt förekommande visar Kattilakoski gastronomi att en restaurang med högt kvalitetstänkande, ambition och kreativitet hittar sin plats på den norrländska landsbygden. Kattilakoski gastronomi breddar den svenska gastronomin. "
- Nu har vi förlängt den gastronomiska kartan i landet, säger Simon Laiti som återvände till Norrbotten på fredag eftermiddag.
- Vi åker direkt till restaurangen för att förbereda vårt julbord, efter det här är vi extra taggade, säger Simon Laiti.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om