Johan och Sara Väisänen planerar att skapa en ny anläggning på Luppioberget, med 40 landskapshotellrum. Övertorneå kommun har beviljat företagarna bygglov och nu genomförs markarbete på berget.
– Det känns fantastiskt bra, men man kan ju inte annat än tycka det på en sådan här plats, säger Johan.
Entreprenören berättar att tanken att göra någonting på Luppioberget kom till honom och Sara för drygt två år sedan när de gick i området med sina barn.
– Då sa vi att vi ska nog försöka göra något. Då påbörjade vi jobbet mentalt.
Paret driver redan sedan tidigare flera andra anläggningar och verksamheter i länet och Johan säger att han ofta får frågan om de orkar ett projekt till, och "varför?".
– Vi älskar att se någonting växa fram och sedan att gäster kan njuta av det, förklarar han.
Nu är arbetet igång med att förbereda marken för stugorna och en ny restaurangbyggnad. Den befintliga restaurangbyggnaden kommer i framtiden att bli reception och lounge. Hotellrummen, som kommer bestå av stugor med dubbelrum, placeras på klipporna.
– De blir placerade egentligen där naturen tillåter, så det inte sticker ut för mycket.
– Det blir mycket naturfärger, grått och lite mörka toner så det smälter in.
Längre ner efter vägen kommer företagarna att bygga ett aktivitetshus.
– Gästerna som kommer hit är ofta på en aktivitetssemester under vintertid, under sommartid finns det lite vandringsleder och sådant som ska iordningställas.
Med den nya anläggningen kommer också nya arbetstillfällen, och rekryteringen är redan igång. Johan tror att personalbemanningen kommer bli 18 helårsanställningar och ungefär 20 säsongsanställningar. Personal han tror de kommer att hitta, även om det finns utmaningar runtomkring.
– Vi ser ju att det finns mycket folk som mist sina jobb på grund av covid som nu söker om, många restauranger kanske fått stänga dörrarna för gott och den personalen söker jobb nu. Vi ser att det finns ett stort intresse för service.
I slutändan hoppas företagaren att deras investering på Luppioberget ska ge ringar på vattnet och kanske inspirera andra att satsa på att göra något lokalt.
– Det är också en drivkraft vi har för landsbygden, visa att det går och hoppas att det blir en energiboost eller tilltro att det går, så någon annan också investerar.