Oro för att polisstationen ska läggas ned

Polisstationen i Överkalix ska finnas kvar. Det tycker 88 överkalixbor som lämnat över en namninsamling till polismyndigheten.

Ingen oro. Det finns inga planer på att lägga ned polisstationen i Överkalix säger polisområdeschef Håkan Karlsson.

Ingen oro. Det finns inga planer på att lägga ned polisstationen i Överkalix säger polisområdeschef Håkan Karlsson.

Foto: Josefin Silverberg

Överkalix2015-02-02 15:30

Det var under fredagen som överkalixbon Fredrik Liminga överlämnade namnunderskrifterna till polismyndighetens länsområdeschef Håkan Karlsson. Oron från de 88 överkalixbor som skrivit under är att stationen ska läggas ned. Några planer på att ta bort polisstationen i Överkalix finns enligt länsområdeschef Håkan Karlsson inte.

– Jag har inga som helst planer på att förändra hur det ser ut, vi ska ha en polisstation i alla Norrbottens kommuner, säger Håkan Karlsson.

Kravet från Fredrik Liminga som samlat in namnen är att stationen ska vara bemannad dygnet runt. Polisstationen i Överkalix har som på många andra mindre orter inte fast bemanning, vilket kan innebära att stationen står obemannad vid akuta händelser. En dag i veckan har stationen i Överkalix kontoret bemannat, under övriga dagar får medborgarna vända sig till stationen i Kalix.

– Hur polisstationen är bemannad kommer vi inte förändra, däremot ger den nya polismyndigheten som startade vid årsskiftet möjlighet att verka närmare medborgarna och ha fler poliser i yttre tjänst, säger Håkan Karlsson.

Överkalix polisstation tillhör Östra Norrbottens polisområde där också Pajala, Övertorneå, Kalix och Haparanda ingår och leds av lokalpolisområdeschef Lars Öberg. Ungefär 50 poliser i yttre tjänst finns i området.

– Självklart ska vi fokusera på det som medborgarna upplever är viktigt, vi har startat upp ett arbete med medborgardialoger som ska genomföras i alla länets kommuner, säger Håkan Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om