Olofssons bröd utvidgar

Nu ger sig Bröderna Olofssons bageri i Överkalix in i bakeoff branschen. Bageriet kommer att leverera dagsfärskt bröd till kunderna på ICA Maxi i Haparanda. Satsningen innebär en nyanställning av tre personer.
- Det finns ett behov av lokalproducerat bakeoff, säger marknadschefen, Bengt-Olof Olofsson.

ÖVERKALIX2007-09-07 06:00
Bakeoff har funnits i länet sedan cirka tio år tillbaka. Däremot är det nytt att ämnena för det färdigbakade brödet levereras från ett lokalt bageri, enligt Bengt-Olof Olofsson.
- Såvitt jag vet är vi det första bageriet i landet som satsar på bakeoff i butik, säger han.
Tanken att satsa på lokalproducerad bakeoff har funnits under en längre tid. Efterfrågan på produkter från länet ökar i takt med att miljötänkandet ökar bland allmänheten.

Skräddarsy
Med sin satsning avser Olofssons bageri att skräddarsy ett norrbottniskt sortiment och det blir kunderna på ICA Maxi som får ta del av det. Att det blev ICA Maxi handlar om goda kontakter och en tro på bageriet, säger Bengt-Olof Olofsson.
- Vi sålde in idén till flera och Kåre Mogemark som är blir chef för ICA Maxi i Haparanda trodde på oss. Vi har också ett bra samarbete med honom sedan tidigare.
I ICA Maxis koncept ingår bageri eller bakeoff. Att bygga ett bageri blir dock kostsamt - då är det betydligt mer kostnadseffektivt med bakeoff, enligt Bengt-Olof Olofsson. Ämnena förbereds i Överkalix för att sedan transporteras till Haparanda där de bakas till färdiga produkter.

Varmt bröd
- Målsättningen är att kunden ska få varmt bröd, säger Bengt-Olof Olofsson.
Tre personer kommer att anställas för verksamheten i Haparanda. Nästa vecka inleds anställningsintervjuerna - ett 50-tal personer från Kiruna i norr till Skåne i söder och även från Finland har anmält sitt intresse. Det främsta kravet är dock inte att man kan baka, viktigare är bemötandet gentemot kunderna.
- Alla kunskaper om bakning och konditoriarbete kan vi lära ut på bageriet, viktigast för oss är att personalen är kundserviceinriktad. De som får jobbet ska vara flexibla för även om de är anställda av oss ska de också kunna hoppa in i butiken om det behövs, säger Bengt-Olof Olofsson.
Och om konceptet visar sig lyckat är Bengt-Olof Olofsson beredd att gå vidare.
- Det är inte omöjligt att vi utökar med fler bakeoffenheter, men nu gäller det att lyckas i Haparanda. Det här måste fungera klockrent annars är det kört, säger han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om