Nya ägare tar över konkursbo

Det står nu klart vem som blir de nya ägarna till fastigheterna i före detta ICA-handlaren Gunnar Isakssons konkursbo.
Åtta fastigheter såldes för 15,1 miljoner kronor till Niklas Hökfors, Jouni Pahikka Aho och Mattias Karlsson hittills namnlösa bolag.
- Jag ser det som en stor fördel för våra hyresgäster att det blev en lokal ägare, säger Niklas Hökfors, även VD för Överkalix Utveckling AB.

ÖVERKALIX2006-09-21 06:00
Köpet som blev klart under veckan innebär bland annat att ett 30-tal hyresgäster som befunnit sig i ovisshet nu får en ny hyresvärd. Det i och med att konkursboet från förra Icahandlaren Gunnar Isaksson fått ny ägare, vilket i sin tur gör att den största enskilda skatteskulden norr om Gävle är på väg att klaras upp.

Annonserat i hela landet
Det var i september förra året som Haparanda tingsrätt förklarade Isaksson i personlig konkurs. Efter det har konkursförvaltaren Ulf Olofsson annonserat efter köpare i hela landet, bland annat i tidningen Dagens Industri.
Tre män med gemensam nämnare Överkalix Utveckling AB, har gått ihop och tillsammans tagit över Isakssons fastigheter. Det rör sig om åtta fastigheter där de flesta är före detta Ica-butiker, både i Överkalix samt Övertorneå. Men även parhus i centrala Bränna och Isakssons nuvarande bostad utanför Kalix, allt för en summa av dryga 15 miljoner kronor.
- Vi tror på den här regionen och budet vi lämnade är rimlig utifrån våra beräkningar, säger Niklas Hökfors, en av de nya ägarna.

Höjer kvalitén
Första steget har det nybildade bolaget redan gjort med att informera alla sina hyresgäster om bytet av hyresvärd. Under hösten ska Hökfors, Aho och Karlsson träffa hyresgästerna och se över vad som behöver åtgärdas.
- Vår ambition är att höja kvalitén på skötseln av fastigheterna, säger Hökfors. Hur det blir med Gunnar Isakssons nuvarande bostad utanför Kalix är fortfarande oklart, det kan bli tal att hyra ut den eller att den blir till försäljning. De nya ägarna har inte hunnit samspråka med Isaksson hur han ställer sig i ärendet rörande hans nuvarande bostad.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om