Mindre ryggont på bageri

För att hävda sig i tuff konkurrens har Bröderna Olofssons bageri i Överkalix investerat en miljon kronor
i tre nya mjölsilor.
- Det är en rätt stor investering, som vi inte kunnat göra tidigare. Nu har företaget vuxit så mycket att vi inte kunde göra på det gamla sättet längre, säger företagets VD, Per Erik Olofsson.

ÖVERKALIX2007-02-09 06:00
Det medelstora bageriet som drivs av de tre bröderna Per Erik, Bengt Olof och Mikael Olofsson startades av brödernas far och farbror 1947. I dag är det ett växande företag med 20 miljoner kronor i omsättning och har 18 personer anställda.
Med de nya silorna hoppas nu företaget kunna öka produktionen med 40 procent.
- Trots att konkurrensen är tuff i den här branschen lyckas vi och ser möjligheter att öka, säger Per Erik Olofsson.
Anläggningen har en kapacitet att ta emot 60 ton mjöl. Varje lastbil som kör in mjöl har möjlighet att leverera 40 ton mjöl.

Mindre damm
- Problemet har varit att mjölleverantörerna tycker att vi ligger för långt bort och vi har inte haft möjlighet att frakta med tåg, förklarar han.
Silorna innebär också att matningen av mjölet till degtrågen kommer att ske med automatik och de tunga mjölsäckarna, som personalen lyfte för hand, är ett minne blott. I det långa loppet innebär det att personalens ryggar slits mindre och det blir färre sjukskrivningar.
- Att vi gör på det här sättet innebär också att det dammar mindre, vilket också är bra för personalen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om