Lastbil full med fisk välte

En estninsk lastbil full med fisk välte i går morse på vägen mellan Överkalix och Jokkfall på väg 836. Under nästan två timmar stoppades trafiken helt. Chauffören klarade sig helt utan skador.

TOTALSTOPP. Ett estländskt långtradarekipage välte i går morse på väg 836 mellan Överkalix och Jokkfall. En krasch som innebar totalstopp i trafiken.

TOTALSTOPP. Ett estländskt långtradarekipage välte i går morse på väg 836 mellan Överkalix och Jokkfall. En krasch som innebar totalstopp i trafiken.

Foto: Torbjörn Jönsson

ÖVERKALIX2008-08-30 06:00
Klockan var 05.20 när polisen larmades. Enligt de första uppgifterna hade lastbilens framhjul kommit utanför asfaltkanten och skurit ner i diket efter väg 836 på den östra sidan av Kalixälven. Ekipaget hamnade med förarhytten nere i diket och lastutrymmet rakt över vägbanan vilket innebar att all trafik stoppades under nästan två timmar helt. Men ända fram till lunch var det begränsad framkomlighet på grund av bärgningsarbetet.Vägverket uppmanade lättare fordon att ta vägen över Vännäsberget och till Rödupp för vidare transport över Kalix älv med färja. Den tyngre trafiken fick välja grusvägen hela vägen upp till Jokkfall.När polis kom till platsen tidigt i går morse promenerade den estlänske chauffören efter vägen, helt oskadd.Långtradaren var lastad med fisk men turligt nog hölls denna kvar i lastutrymmet och vid lunchtid lastades den norska fisken om till ett annat ekipage.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om