Glamour gjorde succé

Stor succé för modevisning uppe på Brännaberget. Kring 300 personer fanns i publiken och redan dagen efter fick butikerna i centrum förfrågningar efter de kläder som medverkade i visningen.

ÖVERKALIX2006-06-26 06:00
Överkalix är inte enbart jämmer och elände eller skotersafaris och älgjakt, det finns så mycket mer. Det anser Malin Larsson, initiativtagare till Bränna in Fashion, en modevisning i danslokalen uppe på Brännaberget. På catwalken visade 22 modeller kläder och tillbehör från Brännas egna hantverkare och butiker.
- Vi vill lyfta Överkalix. Det finns ett bra utbud här och det visar vi upp, säger Malin Larsson.

Studiecirkel blev show
Tillsammans med Jenny Bjälmsjö, Evelina Wennberg och Johan Sköld har hon arbetat med den modevisning som fått namnet, "Bränna in Fashion - modeshow med rätt attityd". Att det blev en modevisning beror på Malin Larssons arbete inom ungdomsprojektet Start som syftade till att få unga att starta företag. Projektet lades dock ned innan hennes anställning var slut. Då fortsatte hon att arbeta med en studiecirkel där slutresultatet blev modevisningen.
Modellerna visade upp kläder såväl som smycken, skor och väskor, allt kommer från kommunens egna butiker och hantverkare. Med stor glädje har de bidragit med material. Frisyrerna gjordes av fyra frisörelever, en sminkös fanns på plats och ett lokalt band underhöll.
- Jag måste säga att det blev succé, förklarar Jenny Bjälmsö. Hon berättar att de fått väldigt bra respons från Överkalixborna som tackat för en bra modevisning. Dessutom tycker de 22 modellerna att det var jätteroligt, berättar Bjälmsjö. Men de unga initiativtagarna är inte sena att själva ge respons.
- Vi har fått enorm hjälp från många olika håll. Överkalix utvecklingsbolag flyttade ett informationsmöte från Bränna upp på berget för vår skull. Det gör att man blir glad, säger Malin Larsson.
De fyra entusiasterna förväntade sig minst 250 besökare vilket de också fick med råge. Flickorna tror att det var kring 300 betalande i publiken.
- Det här berör Överkalix så mycket. Många är och har varit engagerade, sade Malin Larsson.

Stannar kvar
Evelina Wennberg har återvänt till Överkalix efter att ha studerat till modedesigner i Borås. Under visningen fick hon tillfälle att visa upp några balklänningar som hon har sytt. I framtiden kan hon möjligen bli kvar i Överkalix där hennes pojkvän också finns.
- Jag vill inte kasta bort min utbildning, ska jag bo kvar här så vill jag starta eget och sälja mina produkter via Internet. Det är fullt möjligt i dag, säger hon.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om