Flera seriösa spekulanter

Grand Arctic Hotel i Överkalix ska under augusti månad visas för första gången. På visningen ska bland annat två konstellationer av seriösa köpare närvara, enligt mäklare Christer Magnusson. Han arbetar också för att öka uppmärksamheten runt Överkalix och därmed locka fler spekulanter.

ÖVERKALIX2007-07-31 06:00
30 miljoner kronor står på prislappen. Fastighetsmäklaren Christer Magnusson, vars byrå har sitt säte i Stockholm, fick uppdraget att genomföra försäljningen.
I juni månad berättade Kuriren om det stora intresse som inledningsvis fanns för hotellet. Nuvarande ägare har gjort bedömningen att det behövs en stark ägarkonstellation för att lyfta hotellet och verksamheten en nivå till.

Seriösa intressenter
Christer Magnusson säger att det i nuläget finns två konstellationer om cirka tre personer som är seriöst intresserade av att gå in och köpa anläggningen. Den 15 augusti flyger Magnusson upp med dessa för en visning. Han bedömer att sju till åtta grupper kommer att medverka.
Priset på hotellet, 30 miljoner, sattes efter önskemål från de nuvarande ägarna. En del spekulanter har gjort bedömningen att priset är för högt.
- Ägarna vill sälja hotellet till ett rimligt marknadspris, säger Magnusson.

Lockar spekulanter
För att få fart på budgivningen och öka intresset för anläggningen vill mäklaren anordna en presentation av Överkalix och dess förutsättningar.
De stora byggföretagen i Stockholmsregionen ska inbjudas för att ta del av exploateringsmöjligheter i kommunen. Om stora företag finner ett intresse i en utbyggnad av området runt Grand Arctic kommer fler spekulanter att lockas.
- Grand Arctic Hotel skulle kunna vara kärnan i centrumbildningen i Överkalix. Kommunen är vacker och skulle vara attraktiv om det fanns fler arbetstillfällen.

Utöka verksamheten
Det finns goda möjligheter att bygga ut hotellet och utöka verksamheten, något som nuvarande delägare Göran Andersson tidigare har uttryckt sig positivt till.
- Går visionen i lås innebär det en helt annan besöksfrekvens, större beläggning och fler arbetstillfällen, säger han.
Senast i oktober ska affären vara klar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om