En död i ny olycka

En man omkom och en fördes svårt skadad till Sunderby sjuhus efter en frontalkollision mellan en lastbil och en personbil på E 10 söder om Överkalix tidigt i fredags morse.  Männen som hör hemma i Örnsköldsvik är födda 1986.

FÖRSTA. Strax före klockan fem i fredags morse inträffade olyckan. Det var den första trafikolyckan med dödlig utgång på E10 under 2008.

FÖRSTA. Strax före klockan fem i fredags morse inträffade olyckan. Det var den första trafikolyckan med dödlig utgång på E10 under 2008.

Foto: Thord Nilsson

ÖVERKALIX2008-08-23 06:00
Det var 04.57 i fredags morse som olyckan inträffade. En lastbil med släp på väg norrut till Aitik mötte personbilen i höjd med Kangis där den av okänd anledning kom över på fel körbana. Lastbilschauffören försökte väja men kollisionen var oundviklig, efteråt hamnade ekipaget i diket. Totalstopp på vägen
De två männen klämdes fast vid krocken, en av dem avled på olycksplatsen medan den andre fördes till Sunderby där han opererades. Enligt uppgifter från Sunderby sjukhus har han livshotande skador. Föraren i lastbilen chockades men klarade sig i övrigt utan skador. Under räddningsarbetet rådde totalstopp på E 10 och trafiken omdirigerades. Vid åttatiden öppnades ett körfält som åter stängdes för att möjliggöra bärgning av fordonen.Olyckan var den andra med dödlig utgång inom ett dygn. På torsdagen omkom två personer på E 4 öster om Kalix. Två personer fördes till Sunderbyn med svåra skador medan en tredje vårdas på Kalix sjukhus med lindriga skador.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om