Överkalix bjöd på sol vid balen

Studenterna i Överkalix hade tumme med vädergudarna vid lördagens bal. I solsken bjöd de på bilkortege innan det var dags för uppställning i Lions parken.

KUL. Emma Bergbäck och Johan Eriksson var förväntansfulla inför balen.   Foto: Britt-Louise Spets

KUL. Emma Bergbäck och Johan Eriksson var förväntansfulla inför balen. Foto: Britt-Louise Spets

Foto: Britt-Louise Spets

Överkalix. 2012-06-11 06:00

Värmen var inte mycket att yvas över och många av de festklädda studenterna huttrade när de stod i Lionsparken där nära och kära hade mött upp. Men är det fest så är det. Totalt lämnar elva studenter gymnasiet i år - nio av dem hade valt att gå på balen. Många av dem har följt varandra sedan barnsben - nu kommer deras vägar att skiljas åt. Julia Nilsson och Elin Larsson har kamperat ihop sedan förskolan. Till hösten siktar Julia på universitetsstudier i Luleå medan Elin blir kvar i Överkalix där hon har fått jobb.

-  Jag har nog inte fattat att vi slutar nu, men vi kommer att inte att tappa kontakten, säger Julia Nilsson.

Nervöst
Emma Nilsson hoppas att komma in på civilingenjörsutbildningen vid Luleå tekniska universitet. Hon kom till balen med Hamed Fasihi, bägge såg fram emot kvällens begivenheter på Grand Arctic hotell.

-  Lite nervöst känns det, men kul, säger Emma Nilsson.

Efter samlingen i Lionsparken där kamerorna smattrade var det så dags att styra kosan mot hotellet för att bland annat avnjuta såväl renstek som oxfilé och vit chokladmousse med bär som avslutning. Senare öppnades portarna för ytterligare inbjudna gäster.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om