Oskarshamn ville mest

Asplövens Don Knelsen blev otursgubben för laget i den allsvenska matchen mot Oskarshamn på onsdagskvällen.

Oskarshamn2012-11-28 21:21

Don Knelsen fick en tvåminuters utvisning i tredje perioden för sin utrustning och då gjorde Oskarshamns Samuel Lofquist 4-2. Spiken i kistan, för bortalaget.

Alla som håller på Asplöven höll på att sätta det ännu inte nedsvalda pauskaffet i fel strupe i inledningen av tredje perioden i allsvenska mötet med Oskarshamn.

Asplöven släppte iväg Oskarshamns Victor Löfstedt i ett friläge och i ställningen 3-2 för Oskarshamn. Chansen kom som en snigel och försvann som en blixt och Löfstedt brände möjligheten.

I inledningen av tredje perioden visade Asplövens Joni Puurula åter vilken duktig målvakt han är. Oskarshamnsspelarna hade flera bra lägen, men där var Puurula. Till exempel på chansen där Evan Mc Grath fick ett friläge av Andreas Valdix. Puurula plockade skottet.

Men sedan kom ju både 4-2 och 5-2.

Med tre och en halv minut kvar fick Puurula lämna isen och Asplöven prövade med sex utespelare. Ett försök som dock inte gick hem eftersom Evan Mc Grath gjorde 5-2 i tom kasse för hemmalaget. Tid: 58:16 och Puurula in på plan igen, det gällde ju att minimera skadan.

Innan serien räknades Oskarshamn som ett lag för kvalserien, men nu har man satt sig i en situation där poäng är mer än nödvändigt. Därför gav hemmalaget allt - och ibland för mycket vilket gav Asplöven chansen.

Oskarshamn har en hel hord av fans, över 1.800 fanns på läktarna i onsdagskvällens match, närmare bestämt 1.852.

Oskarshamn–Asplöven 5–2 (1–0, 2–2, 2–0)
Första perioden: 1–0 (18.27) Samuel Lofquist (Evan McGrath), spel fem mot fyra.
Andra perioden: 1–1 (2.27) Lucas Sandström (Alexander Deilert, Marcus Högström) spel fem mot fyra, 1–2 (6.54) Vjatjeslav Truchno (Oscar Johansson), 2–2 (13.40) Victor Öhman (Andreas Valdix), 3–2 (14.14) Evan McGrath (Morten Poulsen).
Tredje perioden: 4–2 (14.22) Samuel Lofquist (Juha Uotila, Victor Löfstedt) spel fem mot fyra, 5–2 (18.16) Evan McGrath (John Vigilante) mål i tom kasse.
Skott: 32–28 (11–6, 13–10, 8–12).
Utv, Oskarshamn: 5x2. Oskarshamn: 4x2.
Domare: Daniel Winge, Leksand.
Publik: 1 852.