Tunnbrödsbagare förenar sig

Tunnbrödsbagare från norra Sverige försöker bilda en tunnbrödakademi.
Idén kommer från Kjell Jonsson, med ett förflutet som VD för Polarbröd i Älvsbyn,

Örnsköldsvik2011-12-02 18:50

Nu har en arbetsgrupp startats för att ta fram ett förslag på hur en tunnbrödsakademi ska organiseras och finansieras.

Flera aktörer inom branschen har under en längre tid förespråkat ett forum som värnar om tunnbrödet som en del av den svenska brödkulturen.
 

-Vi välkomnar fler tunnbrödsintresserade. En akademi fungerar bäst om den består av olika representanter såsom bagare, konsumenter, forskare och kulturpersoner. Det som förenar oss är intresset för tunnbrödet, säger Karin Bodin, Polarbröd.
 

Tunnbrödsbagare har samlats i Örnsköldsvik för att bilda arbetsgruppen.

- Jag har saknat en samlingspunkt kring tunnbröd. Det känns mycket roligt att vi nu är igång, säger Torbjörn Ullsten, Mjälloms Tunnbröd.

Tunnbrödssmaken kommer inte att standardiseras och likriktas även om en tunnbrödsakademi bildas.

- Även om vi lånar varandras recept så kommer tunnbröden att se olika ut. Hur vi bakar eller hur varma ugnarna är, är saker som påverkar smakupplevelsen, säger Jonny Lundmark, Klöverträsk Bröd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om