Ny kultursatsning för barn och unga

Nu startar "Art & Music Factory" – en ny kulturverksamhet för barn och unga i centrala Boden.

2 mars 2018 09:30

– Det är en drop in verksamhet för alla som är intresserade av konst och musik, säger projektledarna Oscar Männikkö och Tedros Weldemichael.

Fyra dagar i veckan med start nu på måndag kommer de att hålla öppet på Drottninggatan 14 mellan klockan 17-19 för alla barn och unga som är nyfikna på konst och musik.

– Det kommer att finns både konstnärsfärger och musikinstrument och vi kommer att ha övningar och på sikt kanske kulturkvällar. Verksamheten kommer att utformas utifrån de som kommer, säger Oscar Männikkö.

Han är utbildad vid Konsthögskolan i Umeå. Tedros Weldemichal är utbildad musiker i Eritrea där han under mer än tio års tid arbetat med barn och unga.

– Den bärande idén bakom projektet är att det saknas en mötesplats för konst- och musikintresserade barn och unga i Boden. Dessutom har jag länge velat engagera Tedros som spelar underbart, säger Ingela Ögren Weinmar, intendent på Havremagasinet.

Hon beskriver den nya satsningen som en ung filial till Havremagsinet.

– Vi är jätteglad över att vi kunnat hyra en lokal i centrala Boden. Förhoppningen är att verksamheten på sikt ska bli permanent. Allt handlar om utfallet och vilka ekonomiska resurser vi har i framtiden, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa