NSD100: Annica Olausson Jag har aldrig..

Foto: Monica Olofsson

NSD1002019-09-30 11:00

Jag har alltid varit spirituell och tyckt om att resa. Jag fyllde 60 år i år och i samband med det ställde jag mig frågan: Vill jag leva eller vill jag dö? Jag var överviktig och hade högt blodtryck och insåg att det var dags att göra något. Jag bestämde mig för att åka till Puerto Rico och bo på ett rawfood-resort.  Det var helt underbart och har helt förändrat mitt liv så tillvida att jag bestämt mig för att arrangera resor dit så andra får göra samma resa som jag gjort. 

Jag har fått sådan energi och gått ner 25 kilo sedan första april. Jag slutade med blodtryckmedicinen efter tio dagar på resorten. 

Jag äter det min kropp mår bra av och just nu innebär det massor med grönsaker och inget kött. Vegetarian har jag varit sedan 1980-talet och när jag började med det var det inte så vanligt. Jag köpte med mig mat från London, de var verkligen föregångare när det gäller den vegetariska maten. Jag har ätit vilt nån gång om jag varit sugen på det men jag mår bättre utan kött. Jag får ofta försvara min mat men jag dömer aldrig andra. Det finns inget rätt eller fel. 

Men det är inte så lätt att äta rawfood i Gällivare. Jag äter kanske sex påsar spenat i veckan och jag hade velat köpa i storpack eftersom det går åt så mycket plast. Jag dricker vatten från en kallkälla och äter alltid ekologiskt. Det är viktigt för mig. Jag laddar alltid upp med ekologisk frukt till barnbarnen när jag hälsar på.

Jag har varit mer eller mindre extrem genom åren och jag har alltid gått mina egna vägar. Men jag har aldrig älskat mig själv som jag gör nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!