UNG / ALKOHOL 2

När blir unga människors alkoholvanor ett problem? Är det så fort de dricker? Är det först när de är beroende? Är det när de inte längre orkar med skolan eller sina fritidsintressen? Svaret varierar beroende på vem som tillfrågas. Lars Bergqvist, chef för individ- och familjeomsorgen i Jokkmokk menar att nolltolerans är det som ska gälla.

Norrbottens län2005-12-14 06:30
Båda de tips som Kuriren fick om ungdomar och alkohol gällde företeelser på Östra skolan. Att elevernas alkoholvanor skulle vara ett stort problem där håller dock inte rektorerna Marie Nilsson och Gunilla Andersson med om. Visst, säger de, har skolan ett ansvar, men framför allt handlar detta om ett generellt vuxenansvar.<BR>Tommy Blomfeldt missbrukade det mesta som gick att missbruka. Med sina erfarenheter i bagaget säger han att han ser mer än vad andra ser. I dag jobbar han hårt för att ge ungdomar en drogfri framtid.<BR>Här följer andra och sista delen om ungdomar och alkohol i Jokkmokk.
Fakta / UNGDOMSFYLLERIET
<A href="http://www.kuriren.nu/GEN_Utmatning_Ettan.asp?CategoryID=2764&ArticleID=1052191&ArticleOutputTemplateID=125&ArticleStateID=2"><STRONG>Läs mer: Kreativ kamp mot drogerna</STRONG></A><BR><A href="http://www.kuriren.nu/GEN_Utmatning_Ettan.asp?CategoryID=2764&ArticleID=1052192&ArticleOutputTemplateID=125&ArticleStateID=2"><STRONG>Läs mer: Skolan gör vad den kan enligt rektorerna</STRONG></A><BR><A href="http://www.kuriren.nu/GEN_Utmatning_Ettan.asp?CategoryID=2764&ArticleID=1052193&ArticleOutputTemplateID=125&ArticleStateID=2"><STRONG>Läs mer: Verkligheten inte som statistiken </STRONG></A>
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!