Tack för tomaterna!
Vad vore tillvaron utan eldsjälar? Var befann sig utvecklingen - och framför allt vad skulle vi ställa fram på bordet? I det här jobbet ingår förmånen att få träffa på folk som orkar brinna starkare än vi andra halvtrötta kontorsråttor.
Foto: Janerik Henriksson/SCANPIX
Vikentomater en succé och Mats är besatt av att hitta nya tomatsorter åt oss. Förra året odlade han 76 olika sorter ... I våras träffade jag Roland Rittman som lever på att plocka "ogräs" i skogen på Söderslätt och sälja till gourmetrestauranger i Köpenhamn. Vem visste att ormbunksskott kunde bli business? Och Lena Drameus-Åberg som odlar udda kryddväxter för udda kombinationer i köket, härdade redan i växthusen vid Åbergs trädgård utanför Ystad för att rustas för klantskalliga behandlingar i hemmatäppan. Sparrisodlarna på Gotland och
Österlen, chilifreaksen Aldstens i
Hannas, ostmakarna Anderberg på Vilhelmsdals gårdmejeri... Alla brinner de. Må glöden aldrig falna. Vi vanliga dödliga står där tacksamt med mätta magar och blåsbälgen i beredskap.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!