Stort intresse för friskola i Töre

Norrbottens län2007-03-17 06:00
För att utröna var intresset är som störst har Norrskenets friskola utlyst en folkomröstning på skolans hemsida, där föräldrar kunde fylla i en intresseanmälan. Där siffrorna, en vecka före nedsläckning, är 130 för Töre mot ett 40-tal i Kalix.
För att spä på det redan goda resultatet har listor funnits utlagda i butiker i Töre för engagerade bybor som kanske inte har barn men ändå vill visa sin goda vilja.
- Listorna fanns bara ute i tio dagar så det är de som har besökt affärerna under den tiden som kunnat skriva på, stödet är större än så här, säger Blenda Andersson från Töre byautvecklingsgrupp.

Etablering av förskola
- Det är en fingervisning och en stark signal om hur stort intresset är, säger rektorn Mats Wikström, som var glad för det mottagande de fått i Töre.
Samtidigt poängterar han att det ännu inte är avgjort och att de föräldrar som ansökt i Kalix gjort ett mycket aktivt val eftersom de har ett närliggande alternativ med en kommunal skola i närheten.
Norrskenets har nu bildat ett dotterbolag för etableringar av förskolor runt om i länet och Kalix är en tänkbar plats, avslöjade Mats Vikström.
- Än så länge har vi inte bestämt var den ska ligga, det kan bli aktuellt både i Töre och centralorten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!