In med det nya - ut med det gamla Jag var på gala häromaftonen. I finklänning och glitterstrumpor minsann. Årets Kock avgjordes nämligen i Blå Hallen i Stockholms Stadshus för 25:e året. Pampigt är bara förnamnet. Dagens tema var "Miljö i högklackat". Mycket passande. Ekotänket har äntligen nästlat sig in i såväl finsalonger som restaurangkök. Och det är de unga som leder ligan. Det finns något trösterikt i det. För unga människor är nämligen kockyrket lika hett som rockstjärna eller fotbollsproffs. Och precis som man måste våga släppa in unga spelare i landslaget för att bygga för framtiden gäller det att låta ungtupparna gala högst i krogköken. Det är framtiden som ska rädda våra barns framtid och försöka städa upp efter allt elände vi andra ställt till med. Närodlat, ekologiskt och artbevarande är självklara ledord för morgondagens kockstjärnor. Det är dags för oss gammelgetter att vakna. Börja med att slänga ut din kyl, frys och diskmaskin och byt till energisnålare varianter. Eller följ åtminstone årstiderna när du handlar. Jordgubbar äter man i juli. Allt annat är idioti.