Några tips från mig till dig

Norrbottens län2008-03-06 01:45
JAG är en hemvävd typ full av hemvävda teorier som ingen annan tar riktigt på allvar mer än jag själv. De bygger på helt ovetenskapliga grunder men väl beprövad magkänsla och metodisk trial-and-error-erfarenhet.Här följer en lektion i hemvävd kökskunskap modell Gahne, ta till er om ni törs:✓ Lök och våld går inte ihop. Man måste vara snäll mot löken, hacka för hand och gråta rikligt. Maskinhackad lök smakar beskt och räligt.✓ Vitlökspress går bort. Inte nog med att den är omöjlig att diska, våld gör löken bitter och illaluktande. Finhackad eller riven vitlök smakar mycket bättre.✓ Vitlökspulver är ondska på burk.✓ Basilika tycker inte heller om våld. Hacka inte basilika, riv bladen i stället. Det blir godare.✓ Pasta och timer är korkat. Smaka på pastan i stället för att stirra dig dum på tiden.✓ Pasta äter man för övrigt hemma, aldrig på en restaurang utanför Italien. Särskilt inte till lunch.✓ Mjölk är en bra termometer. Är mjölken perfekt kyld är det lagom kallt i kylskåpet.✓ Man kan lika gärna äta pizza utan ost - så slipper man bli pizzadum och gå under av dåligt samvete.✓ Kaffe + rödvin + mörk choklad är livets heliga treenighet. Vad än experterna säger.✓ Livet är för kort för att dricka dåligt vin.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!