Rolf Sundstén bor och verkar som snickare i byn Jutis utanför Arjeplog. Hans har specialiserat sig på att bygga möbler av plankvirke från gamla lador. Men han har också en bakgrund som kock i Norrbotten och Stockholm där han drivit egen restaurang. Hans kunskaper är välkända i hembygden så när byns jaktlag tar med turisterna på älgsafari och vill bjuda på smakrik matupplevelse som avslutning så är det Rolf Sundstén som får uppdraget.
Här delar han med sig av sitt recept på viltfärsbiffar. Ett recept där det är fritt fram att själv sätta sin prägel på resultatet.
– Det är inte alls svårlagat utan det handlar bara om att krydda efter egen smak. Vissa vill ha mer salt än andra. Jag använder aldrig kryddmått utan går till hundra procent på känn, säger Rolf.
– När man tittar på ingredienserna så förstår man vad jag menar med modern touch.
När helgbilagan Duo är på plats under Rolfs tillagning av sina viltfärsbiffar för de älgintresserade turisterna så är det högt tempo i köket. Rolf som är van vid att jobba under press tycker att viltfärsbiffarnan passar utmärkt som en lördagsmiddag.
När det gäller dryck ska man ha i åtanke att såsen ha en stark karaktär av Calvados och Amaronnevin och därför välja ett lättare vin som till exempel Rioja.
– Men det går minst lika bra med ett glas vatten eller en kall Coca Cola, säger Rolf Sundstén.