Mathuset: För få men goda huvudrätter

På restaurang Mathuset finns två huvudrätter att välja mellan. För få tycker vi. Åker man till restaurangen på chans finns en risk att ingen av rätterna faller den hungrige på läppen.

lite klent. Mathuset skulle vinna på fler tillbehör. Foto: LINDA WIKSTRÖM

lite klent. Mathuset skulle vinna på fler tillbehör. Foto: LINDA WIKSTRÖM

Foto: LINDA WIKSTRÖM

Norrbottens län2009-03-16 06:00
Salladsbordet är av standardmodell. Inte särskilt omfattande men det som finns är fräscht och smakar bra. Det stora plusset bland tillbehören är brödet. Färskt och småljummet vilket kraftigt lockar till brödbackning. Vi kunde inte hitta några läsk eller vatten på flaska, endast lättöl finnes. Glaset fyller vi i stället med lingondricka eller liknande från en tapp med tryckfunktion. Det känns aningens snålt. Denna fredag serveras en helstekt karré med dragon och dijonsås samt en fisk- och skaldjursgryta med saffran och aioli. Väl tillagad är maträttsduon en stark uppställning. Och Mathuset lyckas bra. Dragonen hålls i strama tyglar och landar precis rätt, tillsammans med ugnspotatisen blir det skön matharmoni. Bäst för dagen är dock fisk- och skaldjursgrytan som har riktigt bra med smak i sig. Restaurangen, som ligger på Storheden, är ljus och trevlig med oväntat låg ljudnivå vilket är positivt. Kvitto får vi fråga efter vid betalningen. Bara några småkakor till kaffet känns tunt, många har bättre, inte minst på fredagar. Totalt sett har Mathuset bra huvudrätter men restaurangen skulle vinna på att lägga lite extra kraft på tillbehören.
Restaurang Mathuset Besiktningsvägen 10 Husmanskost

75 kronor

Betyg: 3

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!